1 Ekim 2019

jessica jones s03e04:

A.K.A Customer Service is Standing By

--- spoiler ---

.dördüncü bölüm sonunda trish denen karıyla birlikte çalışmaya başlayacaklar. bunu yapmak için tv programı arayıp muhabbet ediyor. o da böyle bir salak işte. normal konuşsana arkadaş, niye yayıyorsun? zaten yüzünü bağlayıp ortalarda geziyor, o da ayrı bir salaklık.

.belki biraz renk olsun diye, yeni gelen elemanın kötü insanları hissetme gibi bir özelliği varmış. bu kadar kabız süper kahramana özel bir şey tasarlamışlar ama hepsi iyilikten bıkmış. iyiliğin bir fark yaratmayacağını düşünüyorlar. şu muhabbeti etraflıca ele alsalar, bu kadar kabız olmasalar belki çekilecek ama işte aynı şekilde devam ediyorlar.

.kendisinin de dediği gibi uzun zamandır yapmadığı kadar kahramanlık yapıyor. pedofili bir tipi ayıklıyor, para çalan karıyı alıyor. derken esas elemana geliyorlar ona bir şey yapamıyor. adamın çok diplolması varmış. jessica çok yetersiz kalıyormuş. eh bir taraftan kabul de niye şimdi normal insan getirdiler?

.hafiften dexter'ın kötü versiyonu gibi olmuş. sanki ona benzetmişler ama gereksiz olmuş. zaten adamın olayı nedir onu anlatmadılar. seri katilmiş ama o kadar dikkatli bir insan evladı, kapıyı açan başka bir karıyı şak diye bıçaklayabiliyor. kasten yapmadıysa da saçma, yaptıysa da saçma.

.normal şartlarda ilk ulaştıkları eleman, süper güçlü elemanlara niye bulaşayım? canıma mı susadım diyor. normal bir insanın tepkisi bu olması gerek. jessica salağının bunca zaman zarar görmemesini böyle açıklayabilirler ama bir gece şak diye karıyı bıçaklıyor. olacak iş değil.

.bu elemanla da birlikte takılacaklar diye tahmin ediyorum. yoksa boş yere getirmiş olurlar. trish salağı da bunu kurtarayım derken bir daha katil oluyordu. böyle süper kahramanlık olmaz. bunun ameliyatını ve dövüş olayını hiç anlamıyor ve aşırı gereksiz buluyorum. sanki yeterince kahraman yok.

.bir de lezbiyen ıkınması var. trinity karakterinin kemikleri sızlayacak, yeni matrix filmini nasıl izleyeceğiz böyle? ayıp ediyorlar. üstelik karı ölecek olmasına rağmen eski aşkının evliliğini yıkmaya çalışıyor. sebebi ne? adamın yaptığı ağır bir şey ama çok saçma. malcolm denen tip ve sevgilisi de aşırı gereksiz olmuş. bir onların dramı eksik arkadaş.

--- spoiler ---