14 Eylül 2019

legion s03e05:

Chapter 24

--- spoiler ---

.sezonun en iyi bölümü oldu. müzikler özel seçim olmuş. bir tanesini kesip youtube'a yüklüyorum. bakalım youtube engelleyebilir de, yayınlanabilir de... david'in kafası çok karışık durumda. içindeki legion'lr meselesine daha önce girmişlerdi sanki. sevdiceğini bile etkisiz hale getirdi.

.adam diyor ki zamanda yolculuk edip her şeyi düzelteceğim, ulan ya düzeltemezsen? milyon tane insan öldürdün. nasıl güzelecek onlar? mevzu bunla ilgili olmaya başladı. sadece zaman meselesine endekslediler o pek olmadı işte.

.zaman yolcusu kız hemen niye taraf değiştirdi? bunların yanına niye gelmişti. diyelim geldi, bunlar rızası haricinde mi kutuya koydular? eğer öyle olduysa bile bahsi geçmeden david ile çalışmaya başladı. şimdi başka bir şey deneyeceklermiş. geçmişi değiştirmek o kadar kolay mı sandınız ulan?

.faruk neci? zeplinle birlikte uzay sınırına çıktıklarında niye david'i çağırdı? syd ile konuşurken sanki her şeyin sorumlusu faruk gibi aktarıldı. geçen sezondaki kırılma noktalarına gönderme yaptılar ama ne olursa olsun manası yok. david bu kadar kafayı nasıl yedi? içindeki legion'lar yüzünden mi böyle? orasını anlayamıyoruz.

.faruk ile savaşta çok fazla bir şey yapamadı. kız onu zamanın durduğu yere gönderdi. oradan kurtulup gelecek mi? geçmişte farukla mı savaşıyor? sen benim oğlumsun diyor ama david olduğu kişi için onu suçluyor. ne bileyim aşırı çorba bir hadise. diyelim farukla ilgili hadiseyi engellese, bu durumda hakkaten syd'le falan tanışmayacak. delirmeyecek, akıl hastanesine gitmeyecek vs işte. bunu nasıl görememiş? ne yapmaya çalışıyor anlamıyoruz.

.gay tiplerin dramları ile başlattılar, david otobüsle kafa kafaya geldi. içinde yüzü yaralı tipin sevgilisi varmış. onun hafızasını sildi. sonra zeplin kısmında yaralı yüzü uzaya fırlattı. herkesleri zaten öldürüyor, esas karakteri de böyle harcamış oldular. nasıl olsa zamanı geri alacağım diye şımarıklık yapıyor. olacak iş değil.

.en sonunda zaman yolcusu kızın, pişmanlık duymuyor musun dedikten sonra birlikte şarkı sahnesi de güzeldi. ölüler dahil herkesler şarkı söylemeye başladı.

.bu arada lenny de olaylara dayanamayıp kendi boğazını kestiydi. ona da pek bir üzüldük. hepsini geri düzelteceğim diyor ama senaryonun oraya gitmeyeceği bariz.

--- spoiler ---