15 Ağustos 2019

the 100 s06e13:

The Blood of Sanctum

--- spoiler ---

.esasında bir tek octavia olayı güzel oldu. anomali dediler, süper bir şey çıkacak zannettik ama octavia'nın kanını akıtıp meseleyi durdurdular. esasında oradan canlı çıkan ilk kişi olarak dövmeler haricinde güzel bir hikaye çıkartabilirlermiş. birbirlerini yemekten iki saniye uzak kalabilseler, güzel hikaye yapacaklar ama dizinin başından sonuna arta kalan üç beş insanın birbirini yemesini izletiyorlar. normalde de böyle olabilir. o yüzden çok kızmıyorum artık.

.şimdi octavia hikayesini insan merak ediyor, öldü mü? nereye gitti? birden anomali onu alıp uzaklaştırdı. diyoza ölmüş mü? zaman orada farklı akıyor gibi, kızı büyümüş gelmiş, yapılması gerekeni yaptı ama açıklama yapmadan sezon bitti.

.asal malları gezegenden çok kolay vazgeçti. gemimiz var nasıl olsa başka gezegenler buluruz diye yol alacaklardı. ulan o kadar kolay mı bu iş? bir tane bulmuşsun işte. üstelik bu gezegende binlerce yıllık yazılar falan buluyorlar. o hikaye güzel olabilirmiş de yeni söylüyorlar.

.murphy salağını asal diye mi kandırmışlar? onlar ne yapmaya çalıştı anlamadım. beyinciklerine kendilerinin çipi takıldı ama diğerlerine bunlar başka asallar diye kaktırmışlar sanırım. gay sevgilisi varmış. onu fark etmeyince şüphelendiler. sonra da salak karı ile mücadele ettiler.

.asallar gitti, niye arındırıyorsunuz arkadaş diye de sordular ama cevap yetersizdi. en sonunda kadın kendini yakıp mekanı alevlendirecekti. octavia yanan kadının üzerine atlayıp bir şey yokmuş gibi olayı halletti. o da komikti.

.clarke ve anası meselesi biraz gereksizdi. önce devamlı numara yaptı. uyuyan tipleri öldürmeye gelince numarayı bıraktı. babası pek üzüldü. annesi de aynı numarayı denedi ama olmadı. onu da uzay boşluğuna attı. bir nevi anası uzay boşluğuna atmayı iyi bilirdi, ona gönderme yapmış olmalılar. fena değildi.

.madi meselesi de fena olmadı ama biraz abarttılar. önce kumandanları öldürmeleri gerekiyormuş. ne alaka abi? alevi söndürdüler gibi oldu ama sonunda yine yükleme yapıldı. tekrar canlandırabilirler. psikopat olan tip madiyi ele geçirdi, clarke diz çöküp kafaya sıkmayla tehdit edince madi kontrolü ele aldı. asal baş salak da hemen yenilmiş oldu. biraz saçmaydı ama oldu bitti işte. sezonu buradan mı devam ettirirler, işler çok karıştı. 

--- spoiler ---