13 Ağustos 2019

the 100 s06e12:

Adjustment Protocol

--- spoiler ---

.sezon bitimine bir kala işler çığrından çıktı. anne karakterini öldürdüler. geri getirmeye kalkarlarsa o çok saçma olur. clarke'ı öldü sanıp yüreği dağlandıktan sonra, veledi kurtarmak için kara kan oldu, sen misin kara kan olan diyerek, bunu host'a çevirdiler. iyi de oldu güzel de oldu. kurban olduğum salakları.

.clarke, kızıymış gibi davranıyor. bütün olayı bunun üzerine kurdular. kalkanları falan indirdiler ama bir işe yaramadı. asal tipleri şimdi uzaya çıkacak. oradakileri de iki saniyede hallettiler. bir iki rehine ile olay hallolmuş oldu. esasında clarke yaptı. güya diğerlerini kurtarayım derken uzay üssünü mahvetmiş oldular. ne şimdi bu?

.işin en saçma kısmı, bu clarke o kadar ortalarda yok. o kadar olay oluyor. adamlar bilinci kopyalıyor ama beyninin içinde kim olduğuna iki saniyede bakamıyor öyle mi? hem aleti de geri taktıydı. yani bir türlü clarke olduğu anlaşılmadı. bunun üzerinden gidiyorlar. adamlar çağ atlamış ama bunu yiyorlar.

.neyse gabriel denen, tören yapılacak diye mekana dalıyor. gidiyor baştaki tiple bir hoşbeş ediyor. sonunda öldüremiyor da, öldürse boşa gidecek diye düşünüyor. adam tanrı olmuş, bunu içselleştirmiş. diğeri de güya devrim yapacak.

.insanların karşısına gelip biz tanrı değiliz açıklaması yapıyorlar. sonra arınma yapmaya başlıyorlar. bunu nasıl öngöremiyorlar? adam şak diye bombasını salıveriyor. birbirine kırdırtıyor. en azından planları sağlam. diğer taraf ne halt edecek onu bir türlü anlamıyoruz.

.bellamy denen tip bir echo'ya sarılıyor, bir clarke'a bakıyor. arada kalmış gibi. adamlar alttan bunu veriyorlar. insanları kurtarmak için feda etme geyiği zaten dönüp duruyordu. anne karakteri de bir yerden sonra kendini feda etmiş oldu. dokunaklı yaptılar ama yine de eh işte. clarke ile karşılaşınca gözyaşlarını tutamaz dediydik, kendi annesi öldü. yerine geçtiği tipin annesi geri geldi diye ağlamaklı olmuş gibi yaptılar. onu da kimse anlamadı.

.murphy salaklarına ne oldu? yüzüne dövme de çaktılar. asal olmuşlar, artık ölümsüzlermiş. diğerlerini korumak için de geride kalmışlar. anlamsız buldum.

--- spoiler ---