4 Ağustos 2019

Agents of S.H.I.E.L.D. s06e11:

From the Ashes

--- spoiler ---

.işler aşırı karışmış durumda. başımıza yeni gelen zenci, gay ve bilim insanı tipin sevgilisi ile yüzleştirdiler. gençlik hali miymiş? sevdiği "adamın" fişini çekmek zorunda kalmış. en kötü kabusları tekrar ettiren küre arkadaş bunu göstermiş. adam ikinci kez görmemek için monolit'lerin yerini söyledi. esasında yeri de değilmiş. yok edilmişler ama oradaki taşların titreşimleri mühimmiş. öyle anlatıyorlar. taşları oluşturmak için yine küreyi kullanacak. kendisi her şeyin yaratıcısı olabiliyorsa nasıl yok edilmiş olabilir ki? baktığın zaman aynı güçteki taşları yaratamaması gerekiyor. bu tanrının kendisini yaratması gibi bir şey.

.titreşim meselesi iyidi. deke ekibe uyum sağladı. zaten anneannesi ve dedesi ile beraber işler çeviriyor. sadece coulson'un beynimdeki şarkı demesinden titreşim meselesini çözdü. zaten izel de atomlardaki titreşimleri manipüle ederek vücutları ele geçiriyormuş. güzel açıklamalar yapıldı. bunu da engelleyebilirlerse büyük iş başaracaklar. izel diğer tarafta vücutları bekliyor.

.coulson ve daisy meselesi iyidi. önce içindeki canlandırmak istedi. coulson olmadığından emin olaraktan kılıncı denemek istedi ama sonunda coulson'dan parçalar olduğunu öğrendi. bir sürü ajan öldürmüştü. şimdi bu coulson diyorlar. ilkin katil gibiydi, dünyayı yok edecek dediler. sonra kurtarıcı çıktı ama hala katildi. ekibini satabilen adamdan coulson'a çevirmeye çalışıyorlar. daisy ile skye muhabbeti ve kucaklaşmaları pek iç burkucuydu. en azından güzel yapıyorlar ama zorlama tabii.

.mack ile yoyo muhabbetleri biraz sıkıntılı. izel ile aşık atmaları komik. kadın alın size zenci çocuk dedi. uzay gemisinde sen özelsin yavrum diyerek kurtaramadıkları velet buydu galiba. en büyük ortak korkuları bu muymuş? yoksa o aralar monolit falan vardı. oradan mı devam edecekler, onu bilemiyoruz. izel zamanda yolculuk edemiyor mu? gitsin alsın gelsin, bu kadar zahmet etmesin.

.enochgiller birbirlerine girdi. yönetimdeki kadını şak diye devirdiler. bu kadar ilerlemiş bir ırk ama aralarında hala şiddetin dili geçiyor. üstelik bunlar makine arkadaş, sen hatasın diyerek öldürmek nedir? bizim enoch neredeydi? bir şeyler planlıyordu ama adamlar bir değil, iki gezegen kotaracak gibi.

--- spoiler ---