13 Temmuz 2019

the handmaid's tale s03e08:

Unfit

--- spoiler ---

.kızını görmek için hayatını mahvettiği meselesini, iyi yaptılar. kadının bunu düşünememiş olması çok saçma geldi bana. kaçırabilecek değil başka bir şey değil. saçma sapan şekilde hareket etti. bir sürü insanın ölümüne sebep oldu. tüm suçu da salak zenciye attı. tamam o da salak ama olayları öyle bir körüklediler ki, bir yerden sonra fantastik hikayeye geçti.

.bu salak karı, diğerlerini etki eden büyücü gibi oldu. zenci en sonunda kafayı yedi. nasıl kontrol edemediler bilmiyorum. ortamdaki gözcülerin silahını alıp az daha teyzeyi öldürecekti. bunu june'un bakışından sonra yapması iyidi. zaten silah çekimi, sahne çekimi falan olayları güzel yansıtıyordu.

.sanki sahneleri bu karının mimiklerini almak için özel tasarlamış gibiler. yatakta yerdeki tozları kabarttığı çekim olsun, gerginlik ve şımarık halleri olsun adamlar kasten bu karı için özel çekimler yapmışlar. bir yerden sonra bayıyor, onu fark etmiyorlar.

.zaten genel hikayeyi ne yaptılar ben anlamadım. çocuk için kanada'ya baskı yapıyorlardı ne oldu? teyzenin hikayesine geçtiler. kadıncağız çok yalnızmış. ana okulu öğretmeniymiş. müdür varmış. çocuğuna iyi bakmayan anne varmış. bu kadınla arkadaş oluyor. yılbaşında makyaj seti hediye edip, müdürle görüşmesi için cesaret ediyor. her şey iyi güzel derken, kadın aç kalmış abi. adamı yiyor resmen. adam da ürküyor tabii. biraz çekinince kadının çok zoruna gidiyor. sonra çocuğa kötü bakıyor diye şikayet ediyor. çocuğu elinden alıyorlar, ortalık karışıyor falan filan. yani bir nevi şu an yaptığı işi yapıyor mal karı. içinde de bitmek bilmeyen bir kıskançlık var. nasıl bir hayatsa artık.

.şimdi de june'u yerinden alıp başka kumandana vermeye çalışıyor. ondan kuvvetli kumandanlar var diyor ki haklı. zaten bu kumandanla fazla bir olay yaşamadılar, tören yapamıyorlar, üreyemiyorlar falan filan diye düşünüyor olabilirler. sahneleri getirelim demişler herhalde. bakalım becerebilecekler mi? yoksa şimdi zencinin çıldırması olayları değiştirecek mi? bir taraftan böyle iken, diğer taraftan elindekileri de kaybedecek.

.zaten june salağı da kumandana şımarıklık, laf sokmalar şunlar bunlar. daha dün seri tecavüze uğrayan sanki kendisi değil. çok anlamsız yaptılar. sanki bir gücü var, bir etkisi var. sen kimsin be kadın?

--- spoiler ---