13 Temmuz 2019

the 100 s06e08:

The Old Man and the Anomaly

--- spoiler ---

.fazla hareketli ve heyecanlı bir bölüm yapmışlar. iyi güzel yapmışlar ama biraz saçma değil mi? tamam dizi komple böyle saçma olaylarla ilerliyor ama emori denen tip mesela, önce john'un teklifini kabul edecek gibi. sonra clarke'ın ölmesine gönlü razı gelmiyor. onları satıyor. en son da john'un teklifini kabul ediyor. ulan ortada teklif falan kalmadı ki. ölümlü olacaksak da mı demek istedi onu anlayamadım ama sonuça sağlıksız bir durum var ortada.

.clarke'ın ölmediğini herkese söyledi. kendisi de pek saklıyor gibi değildi zaten. bu tiplerin planı jackson denen tipin buna beyin ameliyatı yapmasıymış. başka bir yerde bunu yapacaklarmış. bir taraftan alev tutan, alev çıkartan geyiklerine benziyor. diğer taraftan değil gibi. öyle arada kalmışlar işte.

.kumandan denen velet de kendi çapında insan katletmeye başladı. araya monthy'nin oğlu atladı. salak oğlan kızın ölmediğini düşünüyor. karı da bunların hepsi kötü değil diyor. ulan yaptığınızın izahı var mı? insanlar niye sizler için hayatlarından vazgeçsinler? biraz saçmalıyorlar yani.

.bir taraftan hepsinin içinde diğer kişilikler duruyor gibi de gösterdiler. o da saçma olur, bunca zaman niye ortaya çıkmadılar da tam clarke ortaya çıktıktan sonra çıkıyor yani? açıklama var mı? yok...

.diğer tarafta gabriel denen tip, zaten görüştükleri tipmiş. diyoza beyinciğindeki yara izini görünce hemen anladı da ne fark etti? diğer tarafa geçtiler. octavia'yı ancak böyle iyileştireceklerini düşündüler ama ne olduğunu da anlamadılar. diyoza'nın kızı onun elini tuttu, ışığın içine doğru çekti. octavia da peşinden gitti ve iyileşmiş şekilde çıktı. diyoza piyasada yok. içerde mi kalmayı tercih etti?

.şimdi clarke ve bellamy dışarda bu mallara doğru ilerliyor. tekrardan bir araya gelecekler. clarke'ın kafasında gabriel'in sevgilisi var. nasıl bir geyikse artık hepsini bir arada buluşturalım istiyorlar. öyle de devam edecek. bu ölümsüzlük olayı gezegeni çok bozmuş arkadaş. başka derdimiz yok sanki.

--- spoiler ---