14 Temmuz 2019

dark s02e05:

Lost and Found

--- spoiler ---

.dizide zaman yolculuğu yapmayan kalmadı. mantık hatalarını artırarak devam ettiriyorlar. bir taraftan oğlan, yaşlı kendine soruyor, madem zaman değiştirilemez, ne diye takılıyoruz böyle diyor. cevap yok. hala değiştirmeye çalışıyor. hem de kendi varlığını feda ederek bunu yapmalıymış.

.eğer babası intihar etmezse, yan ilk bölümde yaşanan hadiseler engellenirse, bu durumda kendisi ve sonraki olaylar olmayacakmış. bu şekilde yeni çağa geçeceklermiş. sanki ondan sonra var olacakmış gibi konuşuyor. ya yalan söyledi ya da saçmalıyor. göreceğiz artık.

.herkeslerde zaman makinesi var, kaç tane var sayamadım. iki tane de küre var. biri kıyametten sonra oluşmuş, birini de bu arkadaşlar kendileri yapmış. nasıl bir kafaysa artık. bu kürelerin farkı, istediği vakte gidebilmesiymiş. zaman tanrı diyor. e makinesi ve küresiyle bunu değiştirmeye çalıştığında ne oluyorsun? kendine tanrı demiş gibi oluyor.

.esas olay noah, adam'i durdurmaya çalışıyormuş. bunu zamanlar üstü şekilde mi yapıyor? bunca zaman yanında gibi takılıyor, her dediğini yapıyor ama artık durdurmak istiyormuş. polis karının babası noah imiş. anasını hala öğrenemedik ama hayattaymış. karışık bir hadiseler işte.

.ulrich desen oğluna kavuştu ama kısa sürdü. mağaranın hemen girişinde yakalandılar. alet hala çalışıyor muydu peki? mikkel geri dönebilse ne olacaktı? öyle bir seçenek yok işte, en büyük mallık burada. adam öyle takılıyorsa hocam, bu değiştirilmemiş demektir. adam yok olduğu vakit zaten niye vardı diyeceğiz. öncesini bize gösteremezler. gelecek, geçmiş ve şimdiki zamanı komple unuttu bunlar.

.veletler, ellerini ayaklarını bağladıkları diğer veletten zaman makinesini öğrendiler. biraz geçiş yaptılar, tam da ulrich'in oradan geçtiği vakte denk geldi. sonra eleman öldü mü? onun hayatı da baya saçma sapan oldu ya. bunu uygun gördüler.

.nükleer santral müdiresi karı da, karanlık madde, higgs bozonu neyse artık, sallıyorlar bir şeyler. elindeki aleti analiz ettirecek. zaten tesiste daha önce bir olayda ortaya çıkmış. önceki adam bunu saklamış. santrali kapatırlar diye saklıyormuş. adamdaki vizyonsuzluk böyle bir şey işte. zaman makinasının enerjisini bu arkadaş veriyor. güya bilimle bu şekilde bağlıyorlar ama onu bir haznede nasıl doldurmuşlar? var mı böyle bir şey hocam?

.sakallı jonas, hala adam'a başka biri gibi davranıyor. abimizin adı adam, çünkü dünyayı sıfırlamak istiyor. bunu nasıl yapacak bilmiyoruz. güya iyi karakterdi, şimdi çılgın bilim insanı, dünyayı sıfırlamak isteyen insan modeline geçti. 66 yıldır da bu işle iştigal ediyor. para sıkıntı değil zaten. jonas adam'ı durdurmaya çalışıyorsa, kendi kendisi ile savaşıyor demek. o da ayrı bir mallık arkdaş. acı dediği de herhalde kız arkadaşına bir şey olacak. devamlı onların sevişmelerini gösterip duruyorlar. kıyamete iki gün kaldı, allahın izniyle.

--- spoiler ---