15 Temmuz 2019

Stranger Things s03e04:

Chapter Four: The Sauna Test

--- spoiler ---

.heyecanlı işler yaptılar. hepsi iyi güzel ama neden karakterleri gruplara ayırdılar böyle. çok fazla karakter oldu, hepsini aynı anda ilerletemeyiz diye mi böyle uygun gördüler? bir taraftan çok iyi, diğer taraftan mesela anası will salağını nasıl merak etmiyor? ya da şerif eleven'ı nasıl merak etmiyor. bunlar normal şartlarda olmazdı. şimdi hepsinin başında iş olduğundan bunları geçiştiriyorlar gibi.

.şerif ve anası karakteri, belediye başkanından şüpheli emlak alımlarına ulaştı. oradan elektrik kesintileri ile bağlantı kurup, makineyi aramaya koyuldu. bu motorsikletli adam rus değil miydi? zaten avm'nin sahibiydi. yeraltında da özel tesisleri var gibi görünüyor.

.dustin ve diğerleri de domdurma deneyici kızla anlaşma yaparak kutulara ulaştılar. kutuların içinde yeşil bir madde var. nasıl bir şeyse artık. hepsi birlikte yerin dibine doğru yolculuğa geçtiler. başlarına en büyük bela alan tipler bunlardı. tüm olaylar bir araya gelecek mi orası belli değil.

.esas çete kızlara ulaşmaya çalıştı. hayat memat meselesi dediler, sonra olaylar baya sıkıntılı bir hal aldı. şu bıyıklı arkadaşa ulaştılar. havuz başında terlemesinden şüphelendiler. zaten will mevzuyu da anlattıydı onlara. plan yaptılar, kendisini saunaya aldılar. bastılar sıcağı, mevzu anlaşıldı ama eleman nerdeyse eleven'ı öldürüyordu. mike kurtarmış gibi oldu. sonra elemanı duvardan dışarı atıp kaçmasını sağladılar. bir sürü insan da dönüştürülmüş.

.artık ele geçirilmiş insanlar görüldüğüne göre, kasaba içinde bir düzenleme gelmeli. insanlar ona göre hareket etmeli.

.şu gazete sahibi tip, kızla oğlanı kovdu mesela. kız şüphelendi ama çok bir şey değişmedi. sonra yaşlı karının yanına gitti. karının her taraf siyaha döndü. güya değerleri not alıyordu ama bir yere bağlayabilecekler mi? bunlar hiç mi birbirleri ile konuşmuyorlar onu anlamadım.

.bu yaratık kardeşler nasıl geldi? onu da açıklamaya çalıştılar ama olmadı. will'in içinde kalan izin parçası gibi anlattılar. içinden çıktıktan sonra kapı kapatılıyor ama kalan parçalar bu dünyada kalmış oluyor. başlangıcı bu dünyada kalmış gibi değildi. diğer taraftaki kapı ile ilgisi olması gerekir. şimdilik böyle bir şey uydurdular, pek manalı değil. buradan devam etmelerini tavsiye etmem. rus muhabbeti de bayık ama en azından bir açıklama getirir.

--- spoiler ---