16 Temmuz 2019

Agents of S.H.I.E.L.D. s06e08:

Collision Course (Part I)

--- spoiler ---

.yine çok hareketliler maşallah, yerlerinde duramadılar. kamyonda bomba varmış. o çarpışma yerine doğru gidiyor. orada kestiler. bölüm ismi de böyle olmuş. kalan yerden devam edecek ama çok hassas bomba, güçlerimizi kullanmayalım falan biraz saçma oldu. hem kamyonu durdurmaya çalışsalar ya? zaman ayarlı mı peki? çarpmadan patlamayacakas öyle yapmaları daha isabetli olurdu. 

.şimdi olay deke'e kaldı. eleman komik sayılır. coulson ona biraz sert davrandı ama kötü adam rolünde sayılır. elemanlarla güya işbirliği yapıyordu. bir baktık hepsini ölüme terk etti. çok kötü bir adam oldu gerçekten, ayıpladık onu.

.mack salağı ile geçen bölüm anlaşmışlardı. yaratıkları öldürme meselesinde yardım edince buna kamyonunu verdi ama ekibinin tamamını değil sadece bir kişi verdi. o da kızı verince, harcanabilir olarak onu yanına almış. diğerleri de daisy ve may. birlikte yol aldılar, biraz muhabbet ettiler ama adam yakınlaşmıyor arkadaş.

.bunun ailesini öldürmüş, intikam peşindeymiş. izel dediği karı da fitz ve simmons ile geliyor. o salakların da hiçbir şeyden haberleri yok. birbirlerini buldular diye mi böyle mallaştılar, yoksa çoktan fark etmeleri gerekirdi.

.neyse işte bu izel arkadaşı güya her şeyi birleştirmeye çalışıyormuş. küçük yarasaları canlıların ağzından girip onları kristallere çeviriyor gibi. dünyadaki takipçileri o gelmeden kendilerini feda ederek yapı oluşturdular. esasında bu yayılmacı bir şeymiş. feda değil de dünyaya yayılmaya başladılar diyelim. o kısımlar güzel  düşünülmüş.

.tabii bunu niye yapıyor anlamadık. niye fitz ve simmons'u ellemedi onu da anlamadık. monolit'leri istiyormuş. onları yok ettik dedi ama edilmiş miydi? bulamayınca dünyayı yok ediyormuş. bir taraf böyle anlatıyor, diğer taraf öbür türlü anlatıyor. fitz ve simmons hikayeyi birleştirince pek bir şaşıracak. tabii gemilerinin hiç haberleşmesi yokmuş. o da biraz saçma oldu ya işte bunlara izel'den bahsetmesinler diye böyle bir şey uydurmuşlar.

.kendisi eski tanrılardanmış, güneylerden bir tanrıça, insanlara karanlığı getirmiş. kendisi de karanlık bir yapıda ama pembe saçları var adamların durumu böyle yani.

.bir ya da iki tane figüranı yine kaybettik. coulson'un ekipten geride kalan tipler elemanın tekini halletti. yoyo geldi bunları yine paketledi. coulson'un planı da zaten yanlarına geri dönmekmiş. büyük olanın ceketinde özel teknolojileri varmış. şak diye geminin içine geldi, gemiyi ele geçirecekler. olaylar çok kızışacak. orası belli yani.

--- spoiler ---