8 Temmuz 2019

the handmaid's tale s03e07:

Under His Eye

--- spoiler ---

.adamlar ne yapacağını kestirememiş. hikaye öylesine ilerliyor gibi. bundan önceki bölüme kadar farklıydı, şimdi farklı. june denen tip çok güçlenmiş gibiydi, gizli örgütleri falan vardı. şimdi bölüm sonunda hepsini astılar gibi gösterdiler. tabii bu kadar az değildir ama bu kadar baskıcı bir rejimde martha'lar nasıl örgütlenmiş? hala onu anlamadık.

.bu damızlıklara idamları yaptırıyorlardı. şimdi ipli bir tören düzenlemişler. üç koldan ipi çekiyorlar, güvenlik güçleri idamlıkları getiriyor, boyunlarına geçiriyor. bunlar da infaz ediyor. bu damızlıkların hormonları bozulmuyor mu? ne diye bunlara yaptırıyorlar ki? o da ayrı bir manyaklık.

.fred ile serena arası düzeldi gibi ama niye? dans ettiler barıştılar mı? adam çocuğu getirebilecek diye mi? ilk başta niye bozuldu o zaman? niye bebeği verdi? hala bunu cevabı yok, karakterler yerinde durmuyor devamlı değişiyor. saçma olmaya devam ediyor.

.kanada tarafında protesto ediyorlar ama bebeği iade etmeyi düşünüyor gibiler. zaten yaptıkları anlaşma da bir işe yaramadı. ne olacak da kurtaracak? tüm olay bebeği kurtarmasına döndükten sonra işlerin geriye gitmesi izleyiciyi sevindirmez. eğe bebek kurtulursa, june kurtulursa da dizi biter. o yüzden ikilemde kalıyorlar. saçmalıyorlar.

.zenci damızlık salağı, karıyı ispiyonlamış da seni kurtardık diyor. onu pek anlamadım. june esas ihanet eden tip değil mi? neden diğerlerini sorgulayıp june'u bulamıyorlar. bunlar mı korumuş yani? diğer yakalanan tiplerden en azından martha olanı biliyor. kızını alan kumandan yer değiştirmiş, nerede olduğu dahi bilinmiyor. hala kızı kurtaracak da kendisini kurtaracak da çok saçma oluyor. serena ile güç birliği yapsalar bu sezon için daha ilginç olurdu. daha tutarlı olurdu. belki sezon sonuna bir ilerleme beklerdik, gelmeyince olmadı derdik ama bu kadar olmamazlık olmazdı.

.bir de kafadan kontak karıyı dışarı çıkardı. sakallı abimiz duruma soğuk kanlı yaklaştı. kadın dışarda hayata döndü dedi ama büyük tehlike atlattı. zaten rejimin laflarını dahi kullanamıyor. bir de olmayacak şekilde çocukları görmek istedi. june salağı da duvarları elleyerek çocuğuna özlem duydu. resmen ajitasyon, gereksiz bir olay. zaten kurtaramayacaksan çocuğa yaklaşmaman da gerekir. boş yere psikolojisini bozuyorsun be arkadaş.

--- spoiler ---