7 Temmuz 2019

Stranger Things s03e02:

Chapter Two: The Mall Rats

--- spoiler ---

.kendi çapında eğlenceli gidiyor. her karakterin problemi var resmen. şu rockçı tipi niye bu hale getirdiler onu anlamadım. geçen bölümde ölmüş gibiydi ama bir taraftan içine yaratık kaçmış gibi oldu. önceki sezonlarda veledin başına gelenin hızlı versiyonu. bize hazırla diyor, dünyayı hazırlamasını istiyor. o da gidip kızı alıp götürüyor. bir taraftan bunlar ele geçirilmiş tipler olacak gibi görünüyor. 

.tabii önceki karanlık hikaye, diğer taraf yerine ele geçirilmiş bedenler pek de güzel fikir değil aslında. hem diğer taraf ile bağlantı böyle değildi. şimdi dünyadaki organik maddeleri dönüştürüp kendisine göre yeniden oluşturuyor gibi. insanları da sadece kontrol mü ediyor? bunlar diğerlerinden farklı mı? ve daha önemlisi ruslarla ne ilgisi var?

.dustin, kankası ve çalıştığı yerdeki kız rusça mesajı çevirdiler. çeviri doğru sayılır. geçen bölüm benzer laflar vardı. bu mesaj tam da oldukları bölgeden atılmış. onu da arkadaki müzikten anladılar. kimse şaşırmıyor nedense, kötü ruslar ülkelerinden casusluk yapıyorlar.

.bir kapı da buradaydı. diğeri ile bağlantısı olabilir. mekandaki manyetik olayların nedeni de bunlar olabilir. diğer taraftan verdikleri elektrik buradan çıkıyor olabilir. böyle şeyler yapabilirler. 

.şu takıntılı anne karakteri, oğlunu kurtardıktan sonra düşen mıknatıslara takıp yine öğretmenlerine gitti. komik bir adam ama nerdeyse herkes doğru iz üstünde, tabii bu arada şerif yemekte ekilmiş oldu, ona üzüldük.

.etme bulma dünyası diyebiliriz. eleven ile mike ayrıldı. şerif oğlanı korkuttuğu için ayrıldı, bunu da söyleyemeyince yalan söylemiş oldu. yalan söylediğini anlayınca da ayrıldı. canın sıkkınsa git bir avm'ye para harca mesajını da aldık. bolca avm yerel işletmeleri öldürdü protestosu da alıyoruz ama resmen göz boyuyorlar.

.bir de fare meselesi var. gazetecilik oynayan veletler, ihbar yapan teyzeye gelir. tam fare dönüşüm geçirecekken kız oğlanı alıp götürür. fare patlar, kendi başına bir minik yaratık olarak hareket eder ve gider. bunu da çözmeleri gerekir ama şimdi uzun yoldan çözecekler.

--- spoiler ---