7 Temmuz 2019

the handmaid's tale s03e06:

Household

--- spoiler ---

.olmadı yapamacaklar. bir kere nick denen eleman bu kadar kuvvetli bir tipse niye bunların şoförü olarak çalıştı? ikili ajanlık yapıyordu, belki sadece gözetlemek için yaptı diyelim ama olmadı. onsuz savaşı kazanamazdık diyor da görevi neymiş onu anlamadık. haçlılarıymış, başı çekenmiş. şimdi askerlerle şikagoya gidiyor gibiydi. ne olacak bakalım?

.esas olay bebek mevzusu da saçma oldu. ulan madem geri alacaksın ne diye çocuğu kaçrımak için o kadar zahmet ettiniz değil mi? buna da bir şey yapamıyorlar. neymiş çocuğu görünce değişmişmiş. eğer june çıkmış olsa böyle olmayacakmış. bu duruma göre june diğer kızı için kalarak iki kızını da kaybetmiş oldu. bunu böyle anlatıyorlar, farkında değiller.

.hem eğer gerçekten june da kaçmış olsaydı. görüşme ihtimali olmayacak, çocuğu tekrar görmeyince de değişme olayı olmayacaktı. şimdi seviyorum, geri istiyorum diyor. o da sen sevemezsin, küçüksün diyor. sonra keşke ağzına dikseler diyor, o da keşke yanmaya bıraksaydım diyor. zaten niye bırakmadın ki? arkadaş mı olacağını zannettin? gören de tüm devleti çökertecek. bu bölüme kadar öyle geldiler sonra da başını eğdikçe eğdiler, diz çöktürdükçe çöktürdüler.

.başkent görüntüleri güzeldi. dikili taşlarını haça çevirmişler, heykelleri tahrip etmişler. kanat enstanteneleri falan hepsi iyidi ama işte konuyu saçmalayınca güzel görüntüler bir işe yaramıyor. adamlar öncelikle çocuğu kaçırttı. baktılar june giderse hikaye ateşini kaybeder, o geri kalsın dedi. şimdi geride kaldığı için her iki çocuğunu kaybedecek. böyle bir mücadele var mı zaten? hem madem var, diğerleri mal mı? niye etmiyor? martha'lar diye bir şey uydurdular, şimdi onlar ne yapıyor? 

.devamlı daha üst adam gösteriyorlar. ilkin bu waterford'lar çok üsttü, sonra sakallı abimiz geldi. şimdi üst kumandan diye bir tip getirdiler, happy dizisinin komik abisi bu dizide harem kurmuş, sapık bir insan. gay bile olabilir. fred'i elleyip duruyordu. nasıl bir adamsa artık bu muhabbette kalacaksa işler karışacak.

.serena ile kapışmaları iyidi. bir şey de olmadı. kanada yetkilileri ile görüşmeleri de iyi sahneydi ama oradan da bir şey çıkmadı. nick'i kandırması da iyidi ama adam güvenilmez çıktı. bundan da yeni haberi olması bir garip. kadın nasıl bir eve düştüyse, kadının kitabı insanları etkilemiş. şoförü ve aşığı savaş kahramanıymış. böyle gidiyor muhabbet işte.

--- spoiler ---