9 Temmuz 2019

dark s02e03:

Ghosts

--- spoiler ---

.adam kim? adamın tipini özellikle yakmışlar ki sonra ortaya çıkınca şaşıralım. iyi güzel de saçma işte. zaten adamların zamandaki paradoksu, yazgı paradoksu bilmem nesi hepsi saçma. sadece sanatsal çekimlere, güzel dialoglara ve oyunculuklara izleniyor. o zaten ne kadarını tutturursak hesabı.

.toplamda bir hikaye çıktığında her şey karışacak. zaten 33 yılda bir sıfırlanma meselesi var. sonsuz döngü meselesinde zaman yolculuğu kitabını yazmadan eline geçiyor mesela, bu durumda kitabı gerçekten kim yazdı? bunun için çözümleri, eğer bir şey ya da kişi zamanda döngüye girerse hiçbir zamana ait olmazmış. nasıl olur? ilk yazan kim? döngüsel mi yazılıyor yani? eğer kitap eline geçtikten sonra tekrar sıfırdan yazmıyorsa, anlamsız olur. nasıl bağlayacaklar bilmiyorum.

.önceki bölümden jonas kürenin içine girmişti, onun akıbetini göremedik. o hikayeyi de genel hikayeye bağlamak zorundalar zaten ama normal şekilde zamanına dönse bu durumda döngüler bu şekilde işlememesi gerek. eğer zamanına dönemediyse bu durumda yaşlı haline nasıl vardı? o da belli değil.

.şimdi nükleer tesisin müdiresinin etrafında döndü olaylar. kadındaki notlarda ne vardı? onu göremedik, noah onları almak için öldürdü. kadın öleceğini zaten biliyormuş. döngüleri tamamlamak adına gidilmesi gereken yerlere gitti. en son babasının gençliğine gidip ondan özür diledi. adam bir şey anlamadı ama şüphelendi.

.yaşlı hali de araştırmaya devam etti. ulrich'in genç halini de biraz gördük. yaşlı hali oğlunun fotosunu görünce kafayı yedi. uyku hapları olan kadıncağız vermişti fotoğrafı. adam geçmiş hikayeyi, dosyayı tamamlamak için alıyorum dedi. ulrich'in böyle tepki vereceğini bilmiyordu, konu da kapanmamış oldu ama bir şekilde artık zaman yolculuğu meselesini anlamış olması gerek. kanseri varmış ölecekmiş ama bu işlerle uğraşıyor. kızı ile bir anlamda vedalaşıyor. kızı da sonra tüm toplantılarını iptal edip zamanda yolculuğa çıkıyor. kızının kanserli halini görüyor sanırım. ona üzülüyor ve oralarda olaylar bitiyor.

.zamanında helge ile noah olaylar içersindeymiş. helge evine yüzü yara izli şekilde döndükten sonra konuşmuyor, noah geliyor konuşuyor. annesi zaten ayrı bir mal insan. noah'ın tipine bakıp korkmaz mı insan? noah her zamanda aynı tipte, hiç yaşlanmıyor gibi, 33 senelik döngüde bu nasıl olabilir? kardeşi adam'gillere katılmak istiyor. bunlar karanlığı, beyaz saçlı yaşlı kadın da ışığı temsil ediyor herhalde. iki taraf olduğunu anlatmaya çalışıyorlar ama çok özensiz şekilde. her birinin kendine göre planları var. 33 senelik sıfırlanmaya hazırlık yapmaya çalışıyorlar. bir taraftan da bir şeyleri değiştiremezsin muhabbeti var. değiştiremezseniz, niye izliyoruz lan?

--- spoiler ---