25 Temmuz 2019

the 100 s06e10:

Matryoshka

--- spoiler ---

.pek kıvıramadılar. bir kere bu yeni kız niye öldü? beyindeki dalga mı yandı? sağlıklı şekilde çıkaramadılar da kendisi ele geçirecekti. bellamy kalp masajı yaparaktan clarke'ı kurtarmış oldu. gabriel bilmiyor muydu peki? sanki eleman yakınlaşsın diye özel dizayn modeller yapıyorlar. bunlar en iyi arkadaşlıktan terfi edecekler gibi de bellamy, echo ile birlikteydi. adamlar böyle bir goygoy içinde. çok da gereksiz bulduğumu itelemeliyim kendilerine.

.neyse her tarafımız geyik, octavia da yan rolde hale abisine falan bakıyor. arkada kalışını da saçma buldum. abisi geldi yine günü kurtardı. ne ara ulaştın, ne ara son dakika kurtardın, onu da anlamak mümkün değil.

.uzun bir süre clarke'ın kafasında salak kızın anılarını silmekle meşgullerdi. bu da biraz anlamsız geldi bana. diyelim sildin, neyi ne kadar hatırlıyor? gabriel'i nasıl hatırlıyor? bir kısmını korumuş muydu? sadece önceki bedenleri mi silmiş oldu? sanırım böyle bir şeydi ama yine de manasız buldum.

.asal denen salakların tutumları da baya malca. önce bir tanesini öldürelim dediler. sonra figüranı yaktılar. onun başını nasıl yaktılar insan hayret ediyor. güya bunlara yardım eden asal ailesini seçti. echo yukardan ok ile ele başlarını indirecekken onu etkisiz hale getirdi. bunun geldiğini bile göremediler.

.sonra cadı yakılışından nasıl kurtuluruz dediler. yine hayatta kalmanı uzmanı murphy karakan'ı ilik nakli ile yapabiliriz dedi. mağara muhabbetine tekrardan dönmüş oldular. üstelik karakan üretme olayına da tekrar dönmüş oldular.

.bellamy kızını kullanarak kendi arkadaşlarını kurtaracaktı. şimdi öldüyse ne halt edecekler? gabriel bir işe yarasaydı bari. o kadar terör örgütü kurmuş bir şey yapmıyorlar. güya içerden devrim yapacaklardı ama onu da beceremediler. böyle bocalayıp gidiyorlar. bu sezon toparlıyor gibilerdi ama yine dağıtıyorlar.

--- spoiler ---