26 Temmuz 2019

Stranger Things s03e08:

Chapter Eight: The Battle of Starcourt

--- spoiler ---

.sezon finali ve sezonun ortasından sonra gerçekleşen olaylar şaka gibiydi. komikliği artıralım derken şaka gibi yapmışlar. sonuna basmışlar dramı ama jim denen şişko rambo ölmedi ki? hadi diyelim öldü, son muhabbet de saçma oldu. karının takıldığı adamların hepsi ölüyor işte. aynı geyiği yapmış oluyorlar. jim'in oradan kaçmasını da bekleyebilirdi.

.aptal saptal bir aksiyona giriştiler. devlet yetkilileri de son anda geldi. güya süper güç ama bir yerel şerif ve velet grubu işi halletti. bu da zekalar ile dalga geçiyor resmen. bu nasıl dizi arkadaş? ilk başta bir anlamı vardı da böyle olayları büyütüp rus muhabbetine dönüştürünce çok saçma oldu.

.üstelik ilk sezonlarda devlet yetkilileri vardı. çılgın bilim insanları vardı. testler vardı. zaten el'in kendisi bu testlerin sonucu bir kızcağız. onun da gücü gitti. iyice şaka gibi oldu. sebebi ney? bacağından çıkardıktan sonra bitti. ne alaka?

.zaten komple bir şeyi açıklamadılar. nasıl organik formda döndü, ruslar niye kapıyı açmak istedi. silah mı yapmak istiyorlarmış? nasıl kontrol edeceklermiş? bir plan var mı? avm altına tesis yapmakla olmuyor. sezon sonunda ellerinde yine yaratık var, insanla besliyorlar, sebep ne? telleri geçemiyor mu? amerikalı değil diyor mesela ya o jim işte. salak saçma işler bitmiyor bir türlü.

.geçen bölümden aksiyonu yetişkinler devraldı. jim, sakallı rusça bilen tip ve karı tipi tesise indi. planları aleti patlatmak. ellerinde şema var. planck sabiti de şifreymiş. o da şaka ya neyse işte. adam sabiti yanlış hatırlıyormuş. dustin google'a girip bakamaz, ne yapacak? tabii ki çok bilmiş sevgilisine ulaşacak. bir de şarkı söyleyecek. bu olaylar içinde böyle bir şarkıyı uygun bulmuşlar. komikti ama çok yersizdi. sonra dalga da geçiyorlar ama ne bileyim bir yerden sonra bu ergenlerin büyümüş hallerine çok ayar oldum. will ve mike başta olmak üzere, hepsinin tipine kezzap dökesim geldi.

.billy kesin öldü de, el ile sahneleri vardı. geçmişini falan görünce güya kendine geldi. bunun içinmiş ama nasıl mümkün oldu? o kadar karakter ete döndü, löp oldu. bu arkadaş en son kendi yaratığına karşı çıktı. biraz saçmaydı. sırf olay olsun diye yaptılar.

.havai fişek gösterisi yüzünden bir puan kırdım mesela, dünyanın en saçma sahnesiydi herhalde. daha saçma olamazdı. gerzek amerikalılar, yaratıklarını 4 temmuz için getirilen havai fişekleri ile örseliyorlar. ne lan bu? ha yine izlenir, ona lafım yok ama iki sezondan sonra gözümden düştüler.

--- spoiler ---