20 Temmuz 2019

the 100 s06e09:

What You Take with You

--- spoiler ---

.iyi yaptılar, güzel yaptılar da bu elindeki karakan olayını uzay boşluğuna verince yok olacak mı? niye onu direkt yok etmediler de marcus ile uzaya yolladılar? bir de bu gönüllü arkadaşın beyni gitmiş miydi? clarke'ın olayı istisna demişlerdi ama en azından onu bekleyebilirdi. adam direkt olarak hem kendini hem de kendini gönüllü olarak vermiş adamı öldürdü. bir taraftan onun hayatına da saygısızlık oldu. yine de güzel oldu. böyle bir şekilde yaşanmazdı zaten. son konuşmaları marcus görüntüsünde verdiler, onu da diziden çıkardılar.

.clarke ile bellamy salağı ormanda kaçışlardaydı. saniyesinde yakalanıp, zincirlendiler. gabriel'e ulaşmaya çalıştılar ama clarke'ın kafa gidiyordu. işte o kızın kafa gidiyordu, kontrolü clarke'a verdi. üstün kung fu bilgisiyle hepsini dövdü.

.sonra kaçtı gitti, motorsiklet ile gabriel'i bulacak. onla da bir güzel sevişirler, olaylar tatlıya bağlanır. clarke ölmesin diye kırk takla attılar, yok efendim duvarlar inceliyormuş da, bellamy onunla konuşmak istiyormuş falan filan.

.diğer tarafta octavia'yı aklamak için bir şeyler uydurdular. anomali dedikleri dalga mesaj da veriyormuş. bunu anlamak için bir şey verdi. gördüğü görüntülerde eski dövüşler, öldürdüğü insanların pişmanlıkları falan filanlar şeklinde oldu. sonunda kendisini öldürerek aklanmış oldu. ne kadar da kolaymış bu.

.bir de şu zenci karı geldi. gemiyi zaten öyle ele geçirdiler. bir sürü insan uyandıracaklar, çoğu zaten asker, hepsini kıtır kıtır kesecek, bu gezegeni de bozacaklar. zaten gezegen, canlı formlarını delirtip, birbirlerini yedirtiyormuş. ölüleri ile besleniyormuş. böyle bir düzen varmış. güzel bir tasarım aslında ama canlılar bitince kendisi de öleceği için pek mantıklı değil.

.şu hamile kadını unuttular, diyoza mıydı neydi? ışığa giren çıkamıyor dediler. octavia çıkmış. üstelik onu takip ederek girdin dedikleri halde, kadın nerde diye soran olmadı. böyle de bir sevilmiyormuş demek. son zamanlarda seviliyormuş gibi yapmışlardı.

--- spoiler ---