19 Temmuz 2019

rectify s03e04:

Girl Jesus

--- spoiler ---

.senaristlerin bir kusuru dikkatimi çekti. tamam aksanlı konuşuyorlar falan filan ama şerif ile daniel salağının konuşma tepkileri nerdeyse aynı olmuş. aynı lafları eden bir kasaba diye mi yapmışlar? belki ellerinden öyle kaçmıştır bilmiyorum. şerif konuşurken sanki daniel konuşuyor gibiydi.

.öyle pek gergin bir tarafı yoktu. torrent inmediği için seyrek izleniyor ama hikayenin dozu da düştü. daniel salağı suçu kabul edince, gerginlikler de azaldı. şimdi intihar eden eleman için soruşturma var, onun gerginliği var. diğer taraftan şartlı tahliye memuru kıçından kan alacak gibi, ona biraz geriliyoruz ama bu kadar yani. öncesinde daha iyidi.

.havuzu güzel güzel boyuyordu. hasta ruhlu eleman olduğu buradan belli. o kadar güzel boyadıktan sonra gözyaşları eşliğinde boya döktü. lan nasıl sakat bir insansın sen? mesaj mı verdi? soyut sanat mı yaptı ne yaptı? saçmaydı.

.teddy ve tawney ilişkisi de karın ağrısı gibi. şimdi bir destek alalım dediler. muhabbetler ayrı karın ağrısı. elemanın karıyı sıkıştırması zaten hep yaptığı bir şey. yine lafı yedi ama bu sefer şerif çağırdı diye düşünüyormuş. asla daniel ile olmaz dedi. bunlar arasındaki ilişki de çok saçmaydı zaten. daniel de diğer tarafta onu kız isa olarak tanımladı, aşk falan değilmiş dedi. bu geyikleri de döndürmüşlerdi ama hapisten çıkar çıkmaz, yengeye hallenmek nedir abi? çok mu düşünmüşler bunu?

.yaşlı çift, anne ve üvey baba arasında da gerginlikler vardı. zaten dizide olay olmayınca bunların gerginliğini verelim demişler. ulan bir sorsanıza tam olarak ne oldu? alıp karşınıza konuşsanıza, sonra niye dram dizisi izleyemiyorsun. böyle dram insanı dert sahibi yapar.

.avukat beyler, tekrar yavşamalardalar. amantha hanımlar pek oralı değiller. işinde gücünde kasiyerlik peşindeler. abisine iyi davranmalara geçmişler ama ne bileyim, komple kabak tadı alıyor insan. aralarındaki sohbet bile artık beni geriyor.

.senatör müydü neydi? en son onun ağzı burnu kaydıydı. oradan başlattılar. adam allah çarpmışa döndü ama garson kıza niye geldin der gibi baktı sanırım. sonra da gitmesini istemedi gibi. bir şey anlamadım bu sahneden.

--- spoiler ---