19 Temmuz 2019

dark s02e07:

The White Devil

--- spoiler ---

.çorbalamaya devam ediyorlar. adamlar hiç de sıkılmıyor bu işten. dizinin senaryosunda bir numara yok. karakterlerin sıkıntılı halleri ve çekimleri iyi. devamlı aynı geyik. gelecekten bir bilgi ediniliyor, bu değiştirilmeye çalışılıyor ama bir bakıyorsun esasında değiştirmeye çalışman geleceği yaratan etkenmiş. döngü diyorlar bir de buna. ulan geçmişi değiştiremezsen eğer, gelecekte gösterdiğin karakterler ne diye uğraşıyor? zaten onları hala olması demek, geçmişin sabit olması demek.

.paralel evrenlere falan da girerler, diğer dizilerde zaman yolculuğu olunca böyle geyikle gelirler, her türlü şeyi kaktırabileceklerini zannederler, zaman yolculuğu olayına doyduk. bir de utanmadan sıkılmadan, bir sürü zaman makinası var. veletler de geçti. jonasın sakallı halinin elinde vardı. anası aldı gitti. muhabbete gel.

.kadınsal durumlar, zaman üstüdür demeye getirmişler. ulrich'in yanına gidip, kıskançlığını yüzüne vurdu. sonra adam yalvardı resmen ama onu orada bıraktı. temiz sayfa açmaya geldim dediği, geçmişte mi yaşamaya geldi? nasıl yani? peki polis amcamızla mı takılmış?

.tabii beyaz şeytan olayı esas konuydu. kadın zaman yolculuğu meselesinden beri kafayı yemiş durumda. devamlı bilgilere bakıyor. sanırsın bilim insanı, dünyaya bir şey verecek. sırf bu yüzden babasını öldürdü. kasten olmadı ama güya o gün ölecek diye yanında oldu. sonra zaman yolculuğu ile ilgili fikirlerini dinleyince adam kızının bildiğini fark etti ve olaylar gelişti.

.telefon açıp haber edecekti. telefonu çekiştirirken dağ gibi adam şak diye beyinciğini mutfak tezgahına bırakıverdi. beyaz şeytan sensin derken de, te geçmişten bilgilere gelmiş oldular. adamın zamanında olayları soruştururken, zaman yolcuları defalarca ziyaret etmiş. hem bir değil, iki değil. helge'nin velet hali de mevzuyu anlatmış. yani zaten anlaması nasıl bu kadar uzun sürmüş? o bile saçma.

.jonas ile sevgilsi kızın muhabbeti de  alakaya maydanoz oldu. annesi geldi, durun o senin halan dedi. zaten böyle çıkınca komik olmuştu ama zaman yolcuları sayılıyor mu? zaten aralarındaki yaş da komik oldu. adamlar buradan varmak istemişler. 

.sonra çılgın karı, kocası için zaman makinesini çocuklarından aldı. çalıştırmasını falan da bilmiyor ama çalıştırsa ne olacak abi? çocuğu kurtarmak demek dünyayı yok ediyormuş. nasıl bir olaysa tüm mevzu çocuğa bağlıymış. jonas adam olacakmış. döngüler tamamlanacakmış. kıyamete de bir gün kalmış. aman sen de...

--- spoiler ---