5 Temmuz 2019

the 100 s06e07:

Nevermind

--- spoiler ---

.clarke şu yapay zeka ile kapıştığı zamandan kalma bir mevzu yüzünden ölmemiş. aktarımın başlarında hatalar olduğunda iki bilinç aynı anda olabiliyormuş. duruma yapancı değillermiş ama ne bileyim olmadı işte. 

.tamam bir taraftan izlemesi eğlenceli oldu. zihin görüntüleri, eski meseleler, bir sürü oyuncu falan derken hızlı geçti ama diğer taraftan clarke'ı kurtardıkları zaman ne olacak? bu tipler kendilerini ölümsüzleştirmek için kara kanlıları kullanıyorlar, kim buna razı olur ki? savaş mı çıkacak yine?

.normal şartlarda anlaşma yapıyorlardı. bir yerden sonra clarke'a da bellamy salağı anlaşmayı kabul etti. sen neden halkın için kendin feda etmiyorsun falan dedi. bir taraftan haklıydı ama diğer taraftan bu kızın psikopat olduğu, ölümsüzlük için her türlü boku yiyeceğini görüp akıllanması gerekiyordu.

.işler bitti derken monty'i de getirdiler. tüm ölmüş gitmiş karakterleri gösterdiler nerdeyse. bazıları kısa bazıları dialog şeklinde devam etti. monty buradan çıkması için bir yol olabilir dedi. zaten clarke'ın en başında diğer tarafa geçmesi gerekiyordu. kızın anıları içinde takıldlar. bir sürü anı işte, iki yüz küsür yaşında. 

.sakladığı özel anıda, yüz vermediği bir oğlan dayıyor silahı kafasına beynini patlatıyor. bunu ne açıdan kullanacaklar bilmiyorum ama kız kontrolü kaybetti. belki de tek kullanımlık mevzuları buydu. clarke içerden mors alfabesiyle tam da bellamy ile görüşme yaparken parmak hareketleri ile mesaj  gönderdi. yaşadığını dışardakiler de duydu. artık dünyaları yıkarlar clarke'ı geti getirirler.

.karakterlerin normal hikayesinden çok, geçmiş hikayeleri ya da clarke'ın kafasındaki hikayelerden devam etmiş oldular. yapay zekanın duvardan söküp alıp bu anıyı sakla dediği meselede raven'ın kara kanını akıtıyorlar gibiydi. tabii gelecek anısı mı nedir bu? ben bu görüntüyü hatırlamıyorum. clarke için de bir şey ifade etmedi ama o anı ile clarke'ı öldürmeyi başaracaktı. şimdilik bir şey olmadı. bunlar tam öldürmeye çalışırken bellamy ve ekibi gelip kurtaracak falan filan olacak.

--- spoiler ---