4 Temmuz 2019

legion s03e01:

Chapter 20

--- spoiler ---

.geçen sezon ne olduğunu hatırlamamakla birlikte bu sezon daha iyi başladılar diyebilirim. bir iki şarkı faslı vardı. çok abartmadılar. olaylar olmaktaydı, aksiyon dozunu dengelemişler gibi ama sadece sezon başı diye de böyle olabilir.

.faruk ile yerleri değişmişlerdi. baştan beri kötü olan david de olabilir ama bu hikayede ısrar mı ediyorlar? david geçmişi değiştirmek istiyor, şimdiki olay bu olacak ve zaman yolculu meselesi ekleyecekler. zaten saykodelik dizi, bir de zamanla oynayacaklarsa yandık valla.

.bir tane asyalı kırması bir kız ile başlattılar. zaman yolcusu kendisi, japonca konuşuyor. konuşma yazıları ekranda büyük büyük renkli harflerle ingilizeye çevriliyor. kıza ipuçları bırakmış. yok şurası yok burası derken neyse ki uzatmıyorlar. kız david'i buluyor ama ekipler de aynı zamanda buluyor. david'i de syd miydi? eski sevgilisi öldürüyor.

.david'e bir borcu olmayan bu kızcağız zamanda bir saat falan geriye gidip düzeltmeye çalışıyor ama yine beceremiyor. david'i yine syd öldürüyor. bu sefer daha geriye gitmeye çalışırken faruk abimiz yakalıyor kızı, bir çay faslı da onla yapıyorlar.

.neden david'e yardım ettiğini soruyor. cevap olarak o erkek, sen robotsun diyor. ben bundan bir şey anlamadım. tam olarak mevzu nedir? kız neden birden canını dişine taktı. daha iyi bir açıklama gerekiyordu buna.

.onun yerine idare edeceğiz artık, daha iyisi can sağlığı. hareketli şekilde başladılar. david ekibi şakır şukur toza çeviriyor. bunlar da david'i öldürmek için baskın yapıyorlar. ta eskilerde kullandıkları ekiplerden. içiçe geçen tipin bilim insanı olan bıyıklı bir tane yapay zeka üretti. o da geçen bölümlerde olan tipti de ölmüş müydü? bir haller olmuştu. böyle devam ettirelim demişler. bıyıklı kızlara uygun olsun diye yapmış. adamlar komik.

.derken baskın başladı. bu sefer kız kurtarmayı becerdi. bunlar daha ilk aşamada dışardaki mal adamı paketlerken david mekanı küresel olarak başka bir yere taşıdı. şimdilik kurtulmuş oldular. nasıl düşüncelerini duyamadıklarını falan bir şekilde anlar herhalde. geçmişe dönüp tüm bu hikayeyi değiştireceklerse o da olmayacak. zaman yolculuğuna girmeseler iyidi ama bakalım adamlara alan yarattı resmen. yoksa iyi ile kötü karakteri karıştırmak hiç iyi olmuyor. faruk gibi bir kötü karakter bile olsa bu böyle. faruk kötü tarafta daha eğlenceliydi. şimdi tam bir patron olmuş. aşk ve bilgelik üzerine sözleri güzeldi ama...

--- spoiler ---