23 Temmuz 2019

Stranger Things s03e06:

Chapter Six: E Pluribus Unum

--- spoiler ---

.iyiler güzeller de rus karşıtlığının biraz boku çıktı. dalga geçmelerini de anlasam, bunu bu kadar aptalca yapmaları hoş olmadı. adamlar mekanlarının altında tesis kurmuş, dondumacı kızlar kodu kırıp içeri girmişler. diğer tarafta da şişko rambo bile giremez diyorlar. sonra hükümete sesleniliyor falan filan, pek olmadı ama eğlenceliler işte.

.kapıyı neden tekrar açıyorlar? rusların derdi ne onu anlamadık. esas olay, gelen yaratık kardeş, el'e hepsini senin için yaptık deyip. sonra seni yok edeceğiz diyor. sebebi nedir? el onlardan mıdır? neden yok ediyorsunuz? bunu da açıklamaları gerekiyor.

.el devamlı alemlerdeydi. en son ahanda kapana kısıldı dedik. şak diye çıktı. madem çıkacaktı, o nağme neydi? muhabbetlerin sonu böyle olmamalıydı. hem bu billy'nin geçmişi niye önemli olsun ki? onun bağlantısını da biraz abarttılar.

.karakterlerin başına bir şey geliyor, o olaylar içinde birbirleri ile yakınlaşıyorlar. muhabbeti koyultuyorlar. zaman dolsun, aksiyon azalsın ya da işte dram koyamıyoruz ama dialog koyalım hesabı bu işi yapıyorlar. ergen tipler, saçlı oğlan popülermiş, kız ona hastaymış. bunlar rusların elinde esirken böyle muhabbetler çevriliyor. sonra doğruluk serumu basılıyor, bir ilerleme kaydedilmiyor.

.dustin tipi ile konuşkan zenci kızcağız da kendi başlarına güya kaçıyorlardı. dönüp arkadaşlarını kurtarmayı seçmişler. ellerinde bir şok cihazı, kötü rus doktorunu etkisiz hale getirdiler. yeşil sıvılarla da kaçıyor gibi yapmışlar.

.rus bilim insanı ve şerif kardeşin muhabbeti iyidi. adam anahtarı verip kapının önüne koydu ama eleman kaçamadı. başına gelecekleri tahmin edince bu olay böyle olmuş oldu. eğlenceli bir kısımdı ama elemandan kapıyı geri açmaları ile ilgili bir bilgi aldıktan sonra ki çok sallamasyondu, çocukları merak etmeleri biraz olmadı. bu kadın çocuklarını nasıl bu kadar yalnız bıraktı. olaylar gelişince, bir durum olduğunu anlayınca niye aramadı. festivalde falan mı zannediyor? en sonunda kasabaya geri dönmeye meylettiler. diğer tarafta belediye başkanı ve ruslar da zaten bunları bekliyor. olayların dibine vuracaklar gibi.

--- spoiler ---