22 Temmuz 2019

Agents of S.H.I.E.L.D. s06e10:

Leap

--- spoiler ---

.bir karı için dünyayı tehlikeye atmış oldular. tamam onu feda etse de pek bir şey değişmeyecekti ama bence shield olayına biraz gölge düşürdüler. daisy biraz tepki gösterdi ama may'e ekibine güveniyor dedirttiler. eh yani iyi güzel ama bir taraftan da kitli bir sistemdeydiler, kimse dışarı çıkamazdı. biraz olmadı bu iş. tabii bunlar adam feda etmiyor, figüranlar feda oluyor. bir kişi için dünya feda edilebilir mi diyorlar, tüm olaylar bundan çıkıyor. coulson'ı feda etmek zorunda kaldılar, onu geri getirdiler falan derken benzer bir mesele yine yapmazlar diye umuyorum.

.coulson meselesi de açıklandı sayılır. bunlar bir ara korku filmine düştüydü. o sırada monolitlerin olayını coulson hallettiydi. uzayı ve zamanı kontrol eden taş yanında bir de yaratıcılık taşı varmış, o taş ile coulson'ın aynısını evrenin diğer tarafında yaratmış. böyle anlatıyorlar.

.tabii coulson aynı zaman izel türünde bir arkadaş olmuş. kendisi hatırlamıyormuş ama izel'i durdurabilecek güçteymiş. içindeki bedene bağlı olmayan arkadaş böyleymiş. yeni bir tür uzaylı modeli getirdiler, bunlar enerjiden oluşuyor. izel nasılsa vücudunu yapıp, ilerlemiş. diğerlerini de dünyaya getirmek istiyor. herkesleri ele geçirecekler. bir taraftan ele geçirme hikayesi ve kıyamet senaryosu işte.

.önce tesiste katil kimcilik oynadılar. o kısımlar güzeldi. sonra izel bunlara gövde gösterisi yaptı. iki saat güya uğraştılar ama bir işe yaramadı. sonra şu pilot arkadaşı feda ettiler. gösterisinin son halkasında kendisini öldürmesini sağladı. en son da mack'e girip, monolitlerin kitlendiği bölgeye gitti. tam o sırada coulson iyileşip yanına geldi. muhabbetler orada döndü. zaten kafasından göğsünden vurulan adam nasıl iyileşiyor dediğinizi de duyar gibiyim. adam özel süper güçlü uzaylımış arkadaş. tabii bu arkadaşın bedenini bu uzaylı kardeş nasıl ele geçiriyor. monolitler niye oralarda takılıyor, onu da anlamıyoruz.

.daisy ve yoyo güya kilit altına alındıydı. başka yere koyamazlar sanki. pat diye çıktılar. mack'i bulmaları çok uzun sürdü, bulduktan sonra kapıda beklediler. içeri girseler de bir şey yapamazlardı ama izel çıkınca da yoyo'yu aldı. özel güçlerini de kullanabiliyormuş. oradan, uçağa atlayıp devam ettiler. heyecanlı devam ediyor da çok kasmasalar bari.

--- spoiler ---