21 Temmuz 2019

fear the walking dead s05e03:

Humbug's Gulch

--- spoiler ---

.güya kaçırılan karıyı arıyorlar ama bir sürü eğlenceler içersindeler. şimdi john ile june westworld parkına dalıp, silahşörlük yaptılar. bir taraftan izlemesi eğlenceli idi. zaten dizinin en iyi iki karakteri nerdeyse ama ona rağmen boştu.

.bir de walking dead dizisinden yanık yüzlü dwight'ı getirdiler. ne ara ayrıldıydı bu adam? ne olduydu şu an hatırlamıyoruz. iyiler tarafına geçtikten sonra mı yola çıkmıştı? morgan hatırladığına göre öyle olabilir. sonra işler çok karışmıştı. negan'dan haberleri var mı yok mu belli değil. zaten sonuç olarak o dizide yıllar geçti, bunlar kaldı burada.

.barsakları ortalıklara deşenler veletlermiş. veletlerle ilgili psikopatlık yapılacak gibi. daha önce yapıldığı için çok da orjinal olmayacak. walking dead'de miydi? çocukları kullanan karı vardı. bu çocuklar kendi kendilerine manyaklaştıysa zaten bir sürü böyle film var. neyse nereye gideceği belli değil. bölüm sonunda veletler koca koca insanları tuzağa geçtiydi. bu koca koca inasnların zombiler dünyasında psikolojileri bozulmuş, insanlara yardım etmeye çalışıyorlar abi, hem de zorla. ulan gerzek misiniz? bu nasıl senaryo?

.neyse vahşi batı mekanında olaylar fena olmadı. ilkin karşı karşıya geldiler. adamı omzundan sıyırttı. tabii süper keskin nişancımız bilerek yapıyor bunları. sonra dwight'ı paketleyip içeri aldılar. dışarsı zombo kaynıyor. çatıdan çıkalım dediler. salak adam karısını aradığı için arabalara bıraktığı ipuçlarını arıyormuş. hatta bu araba için bunlara ateş etmiş. zombiler ortasında diğer arabaya koştu. sonra tabii etrafı zombiler doldu. kaçacakları araba çalışır durumda iken, bu arabayı zaten kendisi kullanılmaz hale getirdiydi.

.sonra telsizden biraz sohbetler edildi. güya kendini öldürecekti ama june bundan vazgeçirdi, o ara john ile aralarındaki ilişkiye de gönderme yapmış oldular. pek sevgi pıtırcıkları oldular. zaten karı pek eğleniyor gibiydi. john abimiz kalan tek kurşun ile açılı şekilde gelen iki tane zombiyi, baltadan mermiyi ikiye bölme suretiyle öldürdü. böyle de bir nişancımız kendisi. maşallahı var.

.diğer tarafta alicia mallıkta sınır tanımıyor. morgan da aynı şekilde devam ediyor. lastikleri patlayıp kaza yaptılar ama çiviyi yoldan kaldırmadılar. morgan geriden geldi ama lastikleri patlamadı. bunlara nasıl dikkat etmediler? başka yoldan geldiyse bile, başkasına batar diye insan kaldırır. hani iyilik abi?

--- spoiler ---