23 Temmuz 2019

rectify s03e05:

The Future

--- spoiler ---

.ağır akışında levet atlatıyorlar. sonunda daniel'in de biraz yüzü güldü. gözlerş yaşlandı ama adamın sevinci o kadar herhalde. kardeşinin yanından da kovuldu. annesi ile şehir dışına gidecek herhalde ama kalıcı olarak değil, sadece seyahat için gibi duruyor. diğer adamı ve çocuğunu bırakacak hali yok. biraz öyle anlaşıldı ama herhalde değildir dedik.

.geçen bölümde boyadığı havuza, boya döktüydü. neyse ki doğruyu söyledi. bundan da bir arıza çıkarmadılar. tekrardan tamir etti. ne diye bunu yaptı? hayatına gönderme mi yaptı? adam bu yıkıntıdan nasıl sağ çıkacak ki zaten?

.tabii en başta anlaşma kabul etmemesi gerekiyordu. güya bunu gerçekçi yaptıktan sonra işler çok ağır akmaya başladı. biraz polisiyeyi artıralım diye intihar etmiş elemanın olayları başladı. bu bölümde o olaylar tavan yaptı. trey midir nedir? yavşağın önde giden tipinin evini aramaya geldiler. eleman tvdeki izlediğine bir yandan gülüyordu. diğer yandan kilitli kutusunu açtılar. iki saniyede nasıl ulaştılar bilmiyorum ama içinden toka gibi bir şey çıktı. diğer eşyaları zaten elinden çıkarmıştı. evde bir şey varsa ne diye kendinden emin gülüp duruyordu, onu hiç anlamadım.

.çıkan aleti kanıt olarak kullanılamayabilir. şerif sonunda biraz insan olup, doğru düzgün araştırabilir. salak daniel avukatı olmadan şerifle görünüyor, salak saçma anıları ile ilgili laflar ediyor. adam bir daha itiraf et dese, edecek yani. böyle de boş vermişlik olmaz arkadaş.

.salak çiftimiz ayrıldı ayrılacak, bunların hikaye de esas hikayeden iyice koptu. daniel'i hala sevdiği için mi böyle oluyor? yoksa ted'i tamamen sevmemiş mi? bunu bile o ağzını açıp söyleyemiyor, devamlı bir ekşime, mide ekşimesi gibi.

.veletken kaldığı yetimhaneye gitti, oradaki kadından biraz tavsiye aldı. ted yine aradı, gel evde kal ben giderim dedi ama kabul etmedi. karı cidden uyuz yani.

.ted ve babası mutfağı onarırken, ana karakteri gelip daniel için konuştuydu ya, o sahne de aslında etkileyiciydi. bir taraftan coşkulu daniel sadece yıkmayı beceriyor. yapma konusunda bir olayı yok. diğer taraftan yapıcı insanlar, devamlı bir laf yiyor gibi gösterdiler. bunların niyetler bozuk ama sonuç olarak işinde gücünde insanlar.

--- spoiler ---