17 Temmuz 2019

Stranger Things s03e05:

Chapter Five: The Flayed

--- spoiler ---

.koştura koştura öldük. adamlar artık gram oturmadı. velet grubunun hikayesi ile gazetecilik oynayan ergen çiftin hikayesi birleşti. kızcağız çabuk anladı durumu. zaten derecelere bakınca da anlamış. kadın zıplayınca da anlamış. hemen will'e ulaşmaya çalıştı. oradan abisine, oradan veletlere derken hepsi birlikte hareket etmeye başladı.

.tabii kimse otoriteye haber vermiyor, hemen yaratıklarla savaşma moduna geçiyorlar. neyse ki yaratık bu sefer pek organik, insan bedenlerinin kafasını kırsan da dönüp birleşip saldırıyorlar. hastanedeki son sahneler korku filmi gibiydi. lambalar biraz göz yordu ama yine de güzeldi.

.veletler de aşağıda bekliyorlar, küs çiftler barışıyor. m&m reklamları yapılıyor. böyle ilerliyor mesele işte. zaten fazla uzun küs tutamayacakları belliydi. araya da bunları sokalım demişler. ancak biraz soluklandık.

.şerif ve ana karı meselesi de biraz abartı gidiyor. terminatör bozması bir tipten kaçıyorlar. baktıkları evin bir tanesi zaten tesis çıktı. adamlar bırak evleri, kasabanın altını tesise çevirmiş. neyse işte içlerinden bir tanesini yanlarına alıp kaçtılar. geçen sezonlarda gördüğümüz komplo teorisi çılgını tipe de geldik. rusça biliyormuş. ondan mevzuları öğreneceğiz inşallah. 

.şerif dövüşürken silahı rus'a doğru atması komiklik olmuş. adamların elinde imkan var nasıl olsa. sallıyorlar öyle ama keyifliler, eğlenceliler.

.dustin ve ekibi de rusların inine girdi. ulan adamlar ne ara kasabanın altını böyle oymuşlar? bu nasıl bir fantezi onu anlamadım. nerde bu amerikan devleti, hem bu kadar olay oluyor kimselerin haberi yok.

.ilk bölümlerde geçidi geri açmaya çalıştıkları yerler kar altında gibi göstermişlerdi. sanki rusların soğuk taraflarında delmeye çalışıyorlar, bu kasabada pörtlüyor gibiydi. adamlar direkt kasabanın altında deliyorlarmış. belki bu yüzden geri kaçmıştır diye açıklama getirilebilir ama bu sefer de nasıl bundan haberleri yok diye sorulabilir. her türlü izletiyorlar işte.

--- spoiler ---