6 Temmuz 2019

Stranger Things s03e01:

Chapter One: Suzie, Do You Copy?

--- spoiler ---

.ikinci sezonda olanlar unutuldu gitti. esasında pek bir farkı da yok. adamlar her sezon canavar bastıracak gibi. şimdi önceki sezon tatlıya bağlanmış. ölenler kahraman olmuş, kalanlar mutlu mesut hale gelmiş. tekrardan bir canavar geliyor. will salağının ensesi diken diken oluyor. kimseye bir şey söylemiyor. sonunda da bıyıklı, rocker tipli ölüyor gibi gösterdiler. şu kızıl saçlı kızın abisiydi. arabasıyla kaza yaptıktan sonra farelerden oluşturulmuş bir canavar kardeşle karşılaşmış olabilir.

.normalde öbür evrenden varlıklarını getiriyorlardı. şimdi enerji gelmiş, bu evrende manyatizmaları bozmuş, fareleri toplamış, onlardan bir canlı yapmış gibi gösterdiler. yani diğer canavarlarla bağlantısı olması gerek, onun yerine kafalarına göre geliştiriyor gibiler.

.bunların kendi kapısı kapandıysa bile rusyada bir kapı daha varmış. sibirya mıdır nedir? karlar altında bir yer, orada deneyler yapıyorlar, tekrar açmaya çalışıyorlar. ilkin başarısız bir deneme, öldürülen bilim insanı, ikinci sefer de açtıklarını göstermiyorlar ama bir şeyler olduğu kesin. bunun amerika ile ilgisi var mı? o da belli değil.

.bizim ekip kafaları yemiş. hepsi büyümüş. veletler iğrenç ergenlere dönmüş, önceden hadi bir sevimlilikleri vardı. şimdi bildiğin ergen olmuşlar. şerif babanın feryadını insan anlıyor. veletle konuşmaya çalışıyor. konuşma için kadından yardım alıyor, hatta ona söylemesi gerekenleri yazıyor ama bir şey değişmiyor.

.elemanı anneannene bir şey oldu diye kandırıp, evine bırakıyor. yolda da tehditle konuşuyor. tabii vardıklarını görmedik, o da sonraki sezona kaldı.

.dustin elemanı tatilden dönüyor, güya kendine uzak diyarlarda bir kız arkadaş edinmiş. uzun mesafeli telsiz için bir düzenek yapmış. tepenin tekine saatlerce yürüyüp kuruyorlar ama bölüm isminde de olduğu gibi, kıza ulaşamıyor. geceye kadar tekrar ediyor. zaten eleven ve mike erkenden özellerine çekiliyorlar. devamlı öpüşüyorlarmış. şerif baba da bununla ilgili bir konuşma yapmaya çalışıyor. orası ayrı komik zaten.

.abi karakteri ve kızcağız birlikte takılıyorlar. biri fotoğrafçı olmuş, diğeri güya gazeteci olacak ama şimdi millete yemek memek getirip ortalığı temizliyor. karılara ayrımcılık temasını işlerken telefonda fareleri öğreniyor. oradan yine bir iş çıkartırlar.

.bu kızla alakalı diğer eleman bir zincir markette çalışıyor, kızlara yürümeye çalışıyor. skor tutan kıza bakmıyor bile. onla bunun arasını yaparlar herhalde.

.kızıl saçlı kızın abisi de havuzlarda nam salmış. bir karıyı ayartıyor ama karıya varamadan yolda canavarlar yiyor. zaten karıda kocası ve kızını görünce olaydan vazgeçtiydi.

--- spoiler ---