5 Haziran 2019

pine gap s01e06:

Episode #1.6

--- spoiler ---

.beceriksiz gizli tesis çalışannlarının işlerine devam ediyoruz. liderleri bir savaşı önlüyor. başkanlarına yanlış bilgi vererek olayı yönetmiş oluyor. bunda avusturalya tarafının başındaki kadının da ikna kabiliyeti önemli rol oynuyor. kimse bu durumu araştırmıyor mu peki? o da bir garip.

.esas olay köstebek kim muhabbetiydi. en son soruşturma yapan tiplerden birine kadar geldi. adam kendi ismini listeden silip soruşturmaya dahil olmuş. kendisinin yapmadığından emin ama diğerleri değil. diğerleri inanmamıştı ama sonra inandılar mı anlayamadan olaylar hızlı gelişti.

.bir kere geçen bölümden pilot ölmemiş. aynı anda bilgi kaçırma olayı olmuş. pilota bir füzenin isabet etmesiyle transferin ilgisi yokmuş. aynı anda gösterince sanki yeri ortaya çıkmış gibiydi.

.sızan görüntü, ilk bölümlerde drone ile füze tespit edip uçurmaları görüntüsüydü. aralarındaki tartışmayı falan yansıtmışlar. o zaman gus insiyatif alıp havaya uçurduydu. bu da başkanı koruduğu için babasının gözünde kahraman oldu. tabii tam olarak söyleyemedi. sesinden tanımış. mümkündür ne diyelim.

.esas kızı mı tercih edecek kariyeri mi derken, zaten babası da gurur duyduğu anda kalacağı belli oldu. son görüntülerde herkesin köstebek olacağını gösteren hareketlerle getirdiler, en uyuz karakteri yakaladılar götürdüler. o karı ne ara yapmış bu işi? hani salaktı? 

.ben lezbiyenden daha çok şüphelenmiştim, şaşırtmak için yapmışlar sanki ama açıklamadılar bile. kovulan elemandan metni incelemesin istediler ama metinde bir şey yoktu. adam sms saatinden, kendi geldiği vakitten ben bildim kim olduğunu dedi. o karı maçta var mıydı? onu bile hatırlayamıyorum. çanta olayı zaten görülmedi, hepsi yalan da olabilir. zaten telefonun sahibi kız, çinli tiple de görüşüyormuş. sezonu öyle bitirdiler.

.o çinli arkadaş da pine gap'in amerikan sorumlusu zencinin karısını, tesise karşı yatırıp tırmalayıp kaşıyan bir eleman. duygusal, anlayışlı ve konuşabilir çinli... zenci lider amerikalıya karşı bunu seçiyor. 

.amerika hem aşkta hem savaşta kaybediyor. çinliler ile savaş çıkmasın diye kendi yetkilisi yalanlar uyduruyor. diplomatik yolu aramak zorunda kalıyorlar ve adadaki pilot böylece kurtuluyor. yeni bir savaş çıkmasını kimse istemez ama savaşı önleyen de böyle tipler olabilir mi? biraz abartmışlar sanki. amerikan başkanı da biraz aptal olmuş, normali öyledir belki ama dizideki de aşırı aptal bir tip.

--- spoiler ---