1 Haziran 2019

pine gap s01e04:

Episode #1.4

--- spoiler ---

.en gergin bölümüydü herhalde. diğer bölümlerde daha ne yaparlar bilmiyorum ama olaylar karman çorman oldu. iki esas karakter güya birbirine güveniyor, sır olmasın diyor. demesinin üzerinden az bir zaman geçtikten sonra kızın verdiği bilgiyi, yetkililere iletiyor. amerikalı zenciden de ancak bunu beklerdin zaten. sonra dönüyor seni seviyorum diyor. mal mısın lan sen?

.geçen bölüm sonunda maili fark ettiydi. mailin içinde tam olarak ne varmış anlamadım. sonucunu biraz anlıyoruz işte. çin ile takılmak istiyorlar, uçağın içinde bunun bilgisi var, indiriyorlar onu. avusturalyalı'lar yapıyor. ticaret anlaşmasını da yapmak için bunu yapıyorlar. böyle bir karman çorman konu. siyasetlerine sokayım zaten ama kurnazlık yapan ajan dolusu bir tesis gibi. insan haliyle geriliyor.

.en çok musa'ya üzüleceğiz. salak adam reşit olmayan kızı evine almaya başladı. öbür gün kötü davrandığı karı buna selam etti, yine kötü davrandı. karı da bunu takip etti. yanarlı dönerli telefon kılıfı aldığını görünce, küçük çocuklara alınan şeylerden falan dedi ki şak diye bildi yani. tek sorun adam kıza henüz bir şey yapmadı. 10 senedir kimseyle takılmıyormuş. artık nasıl bir kafaysa olaylar nereye gidecekse gidecek. geriyorlar...

.zenci yöneticinin karısı da aranıp duruyor. çinli elemanla zaten yakınlaşmışlardı. kocasına söylemeyecekti ama velet fark edince söyledi. adam dikkat et falan dedi ama fazlasını söyleyemedi. işi bu anasını satayım, karının tribi insanı geriyor. zaten kafaya koymuş yani, kendine mazeret arıyor.

.ticaret anlaşmalarında en düşük teklifi verenlerin tespiti, deniz altıların yerlerinin tespiti, resmen bilgi her şeydir tarzında bir yaklaşımları var. haksız da değiller ama bu tiplerin elinde olmamalı. çok kalifiye elemanlar gibi gelmediler. zaten kendi içlerindeki olayı da henüz çözemediler. ilerleme bile kaydetmediler. salak salak musa'dan şüphelenmeye başladılar.

.henüz kimse renk vermedi ama köstebek kim oyunu biraz sıktı. zaten saçma da yani senin böyle tesisin olacak ama imkanlarından yararlanamayacaksın, pek mantıklı değil. diyelim senin yönetmeliğine aykırı, başka birimin yok mu kardeş?

--- spoiler ---