1 Haziran 2019

neoui moksoriga deulryeo s01e12:

A Study of Memory

--- spoiler ---

.biraz toparladılar. hala saçma ama bu romantik komedi dizisinin yapabileceği en fazla saçmalık diyelim. daha fazlası olunca insan hayret ediyor. şimdi şaşırtmaca olarak katilin neden katil olduğunu biraz anladık. bu elemanın babası karısının ölümüne sebep olmuş. öldürdü dedi ama muhtemelen sadece ölümüne sebep oldu. o tarz bir intikam hikayesi var.

.adamlar intikam hikayelerini güzel yapıyorlar. romantik komediye bile karabiber atar gibi intikam hikayesi serpiştirmişler. en azından bu tarafa gideceği için sevindim. bunun haricinde aynı salaklıklara devam ettiler.

.hafızası yerine gelince düşünceleri de duymaya başladı. bu kadar şey oldu ama bir kere doktora gitmediler. beyni kendi kendini iyileştirdi mi diyecekler? hiç öyle sallama bir iş işte.

.bu elemanla buluşmayı niye kabul etmiş mesela? onu anlatmadılar. daha sonra kamyonetin altında kalıp hafızası kaybedince eleman eli kesik gelmiş. bakmış bir şey hatırlayamıyor. o arada elini mi kesmiş? o nasıl bir plan zamanlaması? onu da anlatmadılar. biraz saçma olacak.

.savcı ihbar eden karıyı tanık olarak çağrınca öldü. avukat da bu elemana bakan adamdan gerçeği çağrınca ikisi birlikte katilin yaşadığını anladılar. ihbar eden karı boş yere öldü. adam önce kendine güvendirip, sonra öldürüyor. böyle bir manyak. bunu da güya karısının intikamını almak adına yapıyor. intikamlar intikamlarını doğuruyor. öyle devam ediyor.

.içki masası sahnesi de güzeldi. savcıyla birlikte kaynaşma yaşadılar gibi ama pek üzerinde durmadılar. o kadın da tanık olmadığı için pişman olmuş. salak hakim babası beyaz yalanlar diyor. telefonda fotoğrafı var diye kanıt sunmuştu. esasında fotoğraf falan yokmuş. adam itiraf edince suçlu mu bulundu yani? bu nasıl kafa lan?

.üstelik telefonda fotoğrafını çekmişti. çok uzaktı, belirsizdi falan demesi daha iyi olacaktı. zaten o açıdan camı mı kırıyor, adamı mı öldürüyor belli olmazdı. katilin de bunu hesap edip fotoğrafın olmayacağını düşünmesi gerekirdi. yeri geliyor en ince ayrıntısına kadar plan yapıyor, yeri geliyor böyle.

.neyse ki bu sefer güvenlik kamerasının kırılmasını bir şüphe olarak kabul edip, katilin hayatta olduğunu anlayabildiler. adamlar önce saçmalayıp sonra düzeltmeye çalışıyorlar işte.

.romantik gerginlikleri hat safhada, insanı çok yordu. karı oğlanı uzaklaştırıyor. avukat adam kıskançlıktan çatlıyor. ona oğlanı sevdiğini söylüyor. kadın oğlan sözünü tuttu diye seviniyor. oğlan tehlikedesin diye üzülüp ağlıyor. böyle gidiyor işte. tabii hani inanıyordu buna? hani söz verdi diye katil olmamıştı? bir taraftan da inanmıyormuş demek.

--- spoiler ---