2 Haziran 2019

mars s02e04:

Contagion

--- spoiler ---

.adamlar pek yayınlamıyor. yayınladıklarında da denk gelemiyoruz. şimdi bir bölüme daha denk gelip izledim de ne bileyim, tam yapacak gibi olmuşlar ama yapamamışlar. yine akışı en keyifli bölümlerdendi. salgın hastalık falan izlemesi keyifli, gerginlik dozu falan yükseliyor güzel oluyor.

.hepsi iyi güzel ama hastalık yapan arkadaş uzaylı bir canlı, ona hiç girmediler. uzaylı keşfinin madencilerin karşılaştığı hastalık riski olabileceğini düşünseler, hepsini yalıtılmış tutmaları gerekmiyor muydu? o biraz saçma oldu.

.bir de nasıl penisilin olmaz? çinlilerle bağlantı kurulsun diye mi yaptılar. ilkel antibiyotik diyor. iyi güzel de neyle karşılaşacağın belli mi? hepsinden biraz olması gerekirdi. hücre duvarlarını hedef alınca, nefes yolu ile verdiler penisilini şak diye iyileştiler.

.geçen bölümde zenci ile öpüşen laboratuvar asistanı hakkın rahmetine kavuştu. zenci karı kazı alanındaydı. ilkin oradan yayıldı zannettiler ama neyse ki hızlı anladılar. örneği getirmek için donup ölecek karı da durumu çözüp havyer'i kurtardı.

.salgın hastalıkları hükümetler bastırır diyorlar. gerçek hayatta sars meselesi olsun, rusyadaki şarbon vakaları olsun hepsi bunu gösterir diyor. hepsi doğuda, hepsi rakip ülkeler, dünya devlerine giydirmeler şeklinde oldu. bilemiyorum artık.

.rusya'nın artikteki maden meselesinde şarbondan ölen insanlar olmuş. ren geyikleri telef olmuş. bir tane rus aktivist olaylarla uğraşıyormuş. rus karşıtlığını buradan anlatıyorlar. bir taraftan insan hayret ediyor ama hiç mi batıda yok da diyor.

.bir de zenci mühendis ile kumandan arasında yakınlaşmalar koydular. gereksiz oldu. ikinci kumandan arkadaş, kumandan kardeşinin ölümünden sonra kafayı yedi, yetersiz oldu. yönetim değişmeli dedi.

.zaten öncesinde direkt emri görmezden gelerek çin ile irtibat kurmuştu. hastalığın çıkması öncelikle ekonomiyi vuruyor diyorlar. uzay programını çökertmesin diye çin ile irtibat kurmamasını söylediler ama arada yirmi dakika gecikme var diye kumandan insiyatif aldı. tabii yirmi dakikasına kalmadan çinle çoktan konuşmuş olmaları gerekiyordu. çok hızlı gelişti diye diyelim. diğer taraftan vakit gereken işlerde yirmi dakika çok hakkaten.

--- spoiler ---