3 Haziran 2019

Agents of S.H.I.E.L.D. s06e04:

Code Yellow

--- spoiler ---

.deke salağını çıkardılar getirdiler. bu eleman en son ölüme kalmamış mıydı? zaten kıyamet senaryosunda jemma ve fitz ürünü bir arkadaştı. şimdi işler hiç o yönde gitmiyor. fitz'i bile göremedik. o hikayeyi iki koldan götürüyorlar.

.eleman gelecekten gelip mucit olmaya karar vermiş. buna nasıl izin vermişler? içerde bir ajan bırakmışlar. uzaktan izliyorlarmış güya. yeni coulson'un uzaylı avında kendisine ulaştılar. olaylar komikti. şirket komik, yeni kız arkadaşı komik, yaptığı iş komik. daisy'yi oyun içinde kullanması da komikti.

.çok zengin olacak bir insan evladı. görüşme yapacak zannediyor ve operasyon başlıyor. ajan hemen shield'i haber ediyor. mack çıkıp geliyor. bodozlama birbirlerine dalıyorlar. may yakalanıyor. diğerleri biraz dövüyor falan filan derken hoşça vakit geçirtiyorlar.

.bu yeni kötülerin ne halt ettiğini anlayamıyoruz. adamlar bu dünyada olmaması gerekenleri ayıklıyorsa diğer enochgillerden avcı arkadaşın yaptığına da benzer. bunlar normal insan ama dünyaları yok ediyorlar gibi anlattılar. hikaye nereye gidecek bilemiyoruz.

.yoyo'nun yeni yavuklusunu iki saniyede harcadılar. o pek güzel olmadı. coulson'ın iki saniyede harcadığı uzaylı tipin içinden uzaylı yarasası gibi bir şey çıktı. bıçak onu oraya koydular dedi ama esasında bıçak öldürüyormuş. uzaylı arkadaş içinde ne yapıyor? neden vücut ele geçiriyor? kelebek olacaksınız muhabbeti bu muydu? oraları tam anlayamadık.

.içinden yarasa çıkan arkadaşı yalıtımsız bir odada açıyorlar. kuş kaçıyor, diğerleri onu arıyor. derken bu elemanın ağzından içeri kaçıyor. süper hızıyla kuşu çekip çıkaramıyor muydu peki? 

.sonra operasyon yapmaya çalışıyorlar ama sezonun en salak karakteri yeni zeki zenci abimiz hiçbir şey yapamıyor ve adam ölüyor. yatıştırıcı şu bu derken içinden acayip şeyler çıkmaya başlıyor, yoyo da bıçağı alıp gelip öldürüyor. bıçak ilkinde  yaratığı niye öldürmemişti? şimdi öldürdü mü? yoksa sadece felç mi ediyor? onu daha açıklamadılar.

.diğer olayda da coulson may'i öldürmedi. aralarında bir anlayış doğarsa o da saçma olacak. bir muhabbet etsin istemişler herhalde. önüne geleni öldüren ekip böyle bir olaya girişti. o da pek olmadı ama güzelmiş.

--- spoiler ---