31 Mayıs 2019

neoui moksoriga deulryeo s01e11:

I'm Sorry I Hate You

--- spoiler ---

.hala toparlayamadılar. insanı uyuz ediyorlar. aptalca bir romantik hikayesi oldu iyice... karı ben çocuğa yanığım diye adama itiraf ediyor ama sinemaya gidermiş gibi de yapıyor. öncesinde adama bunu demiş ama adam hala karıyı takip ediyor, çocukla görüyor ama hala kaçması için mazeret yaratabiliyor. hiç kimsede gurur yok mu arkadaş? nasıl bir korelik bu böyle.

.dava süreci tamamen şaka gibi. komik de olmayınca insan zorla izliyor. ölen kişinin ölü olup olmayacağını sorgulamak yeni mi aklınıza geldi diyor. onlar da evet diyorlar ama avukatız diye geçiniyorlar. adamın sadece sol elini buluyorlar ve öldüğüne kanaat getirip dava açıyorlar. ulan bu davayı nasıl kabul ettiniz falan diyen yok mu? hepsi mal yani.

.bir de juriliymiş de hepsi kafa sallarmış da duygulu konuşmalar olurmuş da, aşırı anlamsız oldu. hiç gerek olmayacak şekilde devam ettirdiler. bir de salak avukat adamın önceki davada annesinin katilini dışarı çıkardığı, şüpheden sanık yararlanır ilkesini tekrardan gündeme getirdiler. sanki ilkeler insanlara göre değişecekti.

.önceki davada adamlar cinayet aletini dahi sorgulamadan davayı bitirdi. kesin delil bulamadık deyip öyle geçiştirmeleri komik. adli tıpları zaten hak getire ama hala polisiye dava yapacağız demişler. salak saçma gidiyor.

.hafıza kaybı olayı da inanılmaz saçma gidiyor. eleman bir sürü şey hatırlıyor ama tam hatırlamıyor. hala gücü gelmedi. arada görüntüler gelip gidiyor. avukat karı beni arama dedi ama yine gitti görüştüler. zaten evine gidiş, çilingir çağırmaları, birlikte uyumaları. uykularında dokunuşlar falan artık afakanlar bastırdı.

.ihbar eden karı meselesi de çok anlamsız. alakasız bir yerde, alakasız bir karı bulup ona ihbar ettirmiş. şimdi dönüp bunu sorguluyorlar ama adamı teşhis etmiyor. bu neyi değiştirir ki? şüphe var işte. sonra adamın ölmediğini, salak bıraktığını ve elini kestiğini görüyoruz.

.o gece zaten suha malı kaçarken arabanın altında kalmış. tavukçu arkadaş buna çarpmış, yeğenimsin falan demiş öyle geçmiş gitmiş.

.bir de hapisteki adam ile savcı kızı birleştirecekler. adamın beyninde problem varmış. erken salıyorlarmış. o dava hala kapalı. bir de sol el davası yapmışlar. onda sadece eli ile hüküm vermişler, adamı mahkum etmişler. şimdi etmemişler. böyle de güzel bir hukuk sistemleri var.

--- spoiler ---