31 Mayıs 2019

the 100 s06e05:

The Gospel of Josephine

--- spoiler ---

.clarke salağı kesin ölmedi. konak dediği vücudu baskılıyorlar, geri çağırma yolunu bulacaklar. mevzu bundan ibaret ama uzatıyorlar. üstelik kara kan yapımını nasıl bulamamışlar? adamlar ölümü aldatmayı becermiş ama kara kan mı yapamamış? onun için de abby salağına ihtiyaçları var. anne salağı da marcus'u canlandırmaya çalışıyor.

.esas murphy malı ölümsüzlüğü seçerek clarke'a ihanet etmiş oldu. zaten baştan beri böyle bir tipti, onu devam ettirdiler. bu kadar arıza bir tipi hala kadroda tutmaları zaten olay çıksın hesabına geliyor. bir sürü esas karakteri harcadılar ama bir tek bu kaldı.

.uzay çocuğu, yanık olduğu karının yerine başkası geçtiğini çiçek testi ile anladı. onla dalga geçtiler ama sonra gizlice laboratuvarlarına girdiler. nasıl bir yerse doğrudan içeri girebildiler. adamlar kara kanlıların bedenlerini alabilmek için bir din uydurmuşlar. öyle devam ediyorlarmış. sezon başındaki olaylarda gördüğümüz mevzuları da aydınlatmış oldular. gezegenin ilk etkisinde baba karakteri bir sürü insan öldürmüştü. kendi kızı da onlardan biriydi. yavuklusu da 25 yıl üşenmemiş, beynini depolayıp aktarma yolunu bulmuuş.

.tabii beyinin hepsi ruh mudur? bilinci aktarmak mümkün müdür? gibi sorulara pek girmiyorlar. sonraki hadiselerle takılıyorlar. çılgın kızcağız uyanır uyanmaz husumeti olan karıyı öldürdü. sonra da başka kara kan var mı diye istihbarat toplamaya geçti.

.clarke salağından sıkılmıştık ama bu karı da çok iyi gelmeyecek. zaten durumun garip olduğunu çok zor fark ettiler. bellamy yabancı dilde konuşurken dalga geçti, şak diye felç etti. bölüm sonunda da murphy'ye söyledi.

.diğer karakterler bir şekilde anlamaları gerekirdi. alev koruyan salak ilk başta şüphelenmedi ama madi'yi güya koruyorlar. ayrıca onda zaten alev var. beyni dolu yani. bu durumdan da haberleri yok. 

.dışarda da octavia ile komutan karı var. ilk bataklığa saplandılar. bunları tuzağa düşüren adam öldürmedi. tam çıkaracakken, ışıma bilmem nesi geliyor dedi. octavia haricinde hepsi kaçtı. o da bataklığın içine girdi. öyle atlattı. karı geldi bunu kurtardı ama parmaklar biraz yamulmuş, bu gezegende yaratık olsunlar. en iyisi oraya gidecek. ayrıca kötü kabul ettikleri insanlar kötü değil, o da bariz. gabriel dedikleri ölümsüzlüğü bulan doktor olmalı. 

--- spoiler ---