30 Mayıs 2019

pine gap s01e03:

Episode #1.3

--- spoiler ---

.açıkladılar ama ikna olmadım. herkesin telefonunu dinleyebiliyorlar. her şeylerini görebiliyorlar ama kendi çalışanlarını sadece muhabbetle tespit etmeye çalışıyorlar. bu kadar gizli tesisin içinde bir tane köstebek var, adamlar parti düzenleyerek bunu anlamaya çalışıyorlar. biraz şaka gibi oldu.

.jasmina denen karı en son maili açtı, bir şeyler gördü. başındaki tip de onu dışarı çağırdı. öncesinde amerika avusturalya arasında gerginlik vardı. birbirlerinin bilgisayarlarını kullanıyorlar, sırlar var. öyle ağır bir gerginlik var.

.düşen uçakla ilgili bilgiyi bunlar saklamış. amerikalılar da şüpheleniyor. durum bundan ibaret ama detayları anlamıyoruz. devamlı bir geyik dönüyor. esas olayın çinle olması lazım ama çin mevzusunu karı işlerine bağladılar.

.zenci yöneticinin karısının canı çok sıkılıyor. çinli bir arkadaş buna musallat oldu. karıyı eğlendiriyor. daha önemlisi onunla konuşabiliyor. kocası zenci arkadaş, bir türlü konuşmuyor. gizlilik meseleleri yüzünden mi yoksa konuşmak istemediğinden mi? onu anlamıyoruz.

.musa arkadaşın ergen kızlarla başı belada. sokak ortasında matematik numarası yapıp para kazanmak isteyen bir kızın numarasını bozdu. 50 dolar istemeye kapıya geldi. bu da kızla takılacak gibi gösterdiler ki reşit meşit muhabbetinden bu arkadaşın da başını yakacaklar gibi.

.gus denen tip çifte oynuyor gibi. karıyla ilgileniyor gibi yapıyor ama kafasındakini de uyguluyor gibi. bu gizli arkadaşlar, birbirlerine de gizli gibi. zaten her şeyi gözetliyorlar ama bu ikisi arasındaki ilişkinin boyutundan haberleri yok. bir de kendileri sakladıklarını düşünüyor. saklayabilmeleri de mantıklı mı?

.diğer karakterleri de biraz tanıdık. birisinin para sorunu var, diğeri değer görmemiş. biri lezbiyen falan filan derken hepsinin casusluk yapmak için bir nedeni olabilir diyorlar. bu kadar imkan içinde sadece bu şekilde takılmalarının pek bir mantığı yok. keşke daha iyi yapsalarmış bunu. amerika çin muhabbetleri fena değil. onlar boşa gitmezmiş.

--- spoiler ---