16 Mayıs 2019

the 100 s06e03:

The Children of Gabriel

--- spoiler ---

.adamlar koskoca dünyayı, ondan geriye kalanları, radyasyona direnenleri, sığınakta sağ kalanları, en başta uzayda hayatta kalmış olanlarla birlikte öldürüp tükettiler. dünyadan geriye kalan 400 küsür kişi ile yeni dünyaya gelip kabul edilmeyi beklettiler.

.uzay çocuğu salak oğlan her şeyi anlatmış. anlatmasa iyidi ama en azından bunun entrikaları olmadan siz şiddet yanlısınız, şiddet bulaşıcıdır falan diyerek reddetmişlerdi. sonra clarke'ın kara kanlı olduğunu öğrendi ve kabul ettiler. bunlarda kara kan asallıkmış. asal muhabbeti, liderlikleri ve dışarda kalanları da inanılmaz durumda işler çıkartacaklar.

.bunun için güzel başlangıç yapmış oldular. octavia salağı dışarda kaldı. abisi onu gemiye almadı. söz dinlemeyip geri çekilen adamları öldürdü. zaten başlarını belaya sokacaktı. en azından böyle yapmakla iyi yapmış oldu ama eski dünyada yabanilerle takılması gibi şimdi dışarı atılmış, vahşi koşullarda yaşayan tiplerle iyice azılı bir tip olacak.

.aynı şey kumandan hamile karı için de geçerli olabilir. onun adını öğrenince tarih kitaplarında adın hitler ve ladinle birlikte geçiyor diyerek hamile karıyı attılar. öncesinde bebeğine falan bakalım demişlerdi. böyle bir acayip işler işte.

.clarke salağına pembe bir kıyafet giydirip, yemek eşliğinde kalamayacaklarını söylemişlerdi. bu süre içinde uzay oğlanı zenci kızla flörtleşiyordu. zaten her şeyi ona anlatmış galiba. isim gecesinde kaçırılacağı tuttu, tam da seks eyleyecekti. oğlanın ilk öpüşünden sonra kız kaçırıldı. olayları böyle yapmışlar.

.kalkanlar bunları koruyor, bir nevi under the dome dizisi ama adamlar kubbeyi açıp kapatabiliyor. hatta salaklık öyle ki diğerleri çıkarken kalkanı zayıflatmaları diğerlerinin girmesine yol açıyor. insan bir kapı gibi bir şey yapar arkadaş. nasıl bir uzay kafası sizdeki.

.yine de en iyi arkadaşı köpek olan yönetici fikriyatını sevdim. saldırgan bir köpeği uyutmadıkları için çocuğun tekini öldürmüş, onu biraz abartı salakça buldum. öyle olduğu bilinen bir köpeğin yanında bebeğin ne işi var? üstelik yemek kabı yanında emekliyormuş. hikaye olsun diye katmışlar. değişmezsiniz diye söyletmişler. bu mallar değişmeyecek zaten, bu dünyanın da anasını ağlatacaklar. 

.zaten karakterler çok sıkıntılıydı. şimdi yıkım dolu saçma sapan bir geçmişleri, birikmiş kinleri var. birbirlerini yakın zamanda keserler diye tahmin ediyorum, hayırlısıyla.

--- spoiler ---