17 Mayıs 2019

lucifer s04e08:

Super Bad Boyfriend

--- spoiler ---

.lucifer sonunda kötü olsa dizi üst düzey olur. esas kahramanı kötü tarafa geçtiğinde diziler yamuluyor ama bu dizi, buna müsaade ediyor. tabii yapmazlar, diğer esas kahramanı chloe gibi bir karakter var. şimdi eve kötü tarafa, chloe iyi tarafa çekmeye çalışıyordu. lucifer ikisine de postayı koyunca, şaşırtmış oldular.

.sonraki bölüm bir şey yokmuş gibi davalara devam ederlerse o sıkıcı olur. şimdi en azından mevzuları aydınlatmış oldular. hele hele terapist ile son konuşma baya iyidi. içinde kötülük varmış. kendisinden nefret ediyormuş. zaten baba sorunu var, üzerine böyle sorunlar binince lucifer kafayı yese iyi olurdu.

.bölümün polisiye konusu, amenadiel'in babalık muhabbetleriyle de birleşince ayrı bir dram yarattılar. bunu amerikan polisinin zencileri ezmesine de bağladılar. pek tatlı oldu. her ne kadar bizi ilgilendirmese de amenadiel'in şaşkınlığı iyidi.

.tabii sonunda veledin öldürülmüş olması, uyuşturucu mafyası ile anlaşmayı iyi yapamadığı anlamına da geliyor. yani bir taraftan amenadiel'in hatası da olmuş oluyor. böyle yaptıkları zaman ne manası oldu? bu dünyaya çocuk getirilmez muhabbetine girdiler. linda'dan çocuğu alıp kaçacak mı? o da ayrı bir drama sebep olacak.

.eve meselesi de bir yerden sonra üzücü oldu. eve kötü bir karakter değilmiş, en azından gizli bir kötülüğü yokmuş. lucifer bunu başından atmak için kötü koca rolünü oynadı. görmezden geldi, umursamadı, değer vermedi, ihanet etti falan derken hepsini göğüsledi ve misli ile karşılık verdi. 

.sonunda lucifer olmadığın kişi gibi davranmak da kötü bir şey. ben de olmadığım bir kişi olarak davranıyorum, o yüzden ayrıldık dedi. iyi güzel, sonunda istediğini yaptı ama bir hayli gönül kırdı. izleyenleri üzdü. 

.davanın konusu içinde, her zaman olduğu gibi nasıl ayrılabileceğine dair sorular falan soruyordu. onu da birleştirmeyi ihmal etmiyorlar. adamlar bir formül bulduk her daim uygularız diyorlar.

.dava konusu olayda da erkek arkadaşına, harvard'a girmek için ilaç kullanıp sınav sorusu çaldıran bir kızın öğretmenini öldürmesi hadisesi vardı. suçu da zenciye atıyorlar. o elemanı hem hapisten, hem mafyadan kurtarmaya çalışıp, sonunda ölümünün önüne geçememesi de kötü oldu. kolyeyi falan da verdi sanırım. babasına karşı bir olay olabilir bu.

--- spoiler ---