16 Mayıs 2019

lucifer s04e07:

Devil Is as Devil Does

--- spoiler ---

.lucifer iyi adam olmaya çalışıyor ama bakıyor pammuk kanatlar gitmiş, yerine yarasa kanatları gelmiş. bunu halletmesi için de hamile terapistini çağırıyor, ağlamaklı şekilde onunla konuşuyor. havva ile fazla takılmasaydın arkadaş. biz dedik kötü adam olacaksın diye ama tüm bu süreci gözü yaşlı izlemesi de komik oldu.

.chloe salağı dedektif peder ile görüşmeyi kabul etti. lucifer kehaneti hakkında sonunda bilgilendirildi. peki olayların yönünü değiştirecek mi? havva'nın gizli planı mı ortaya çıkacak? öyle eğleniyoruz bir yerden sonra aşırı baydı.

.insanları cezalandırmak için dava çözmeye giriştiler. geçen bölümde lucifer elemanın boynunu kırmış. onun babası da oğlunun borcu olan bir adamı öldürmüş. şimdi bu bölüm o ölü adamın muhabbetine tekrar davaya giriştiler.

.zengin adam ama öldürdüğü adamın yüzüğünü takacak kadar malmış. aile yadigarı falan filan diyor. zaten emin olmadan öldürmek de mallık ya neyse işte, bizim salak dan lucifer yaptı dedi. tetikçilerini lucifer'in mekana yolladı. az daha çocuğu ölüyordu. o da ayrı bir mal. zaten mal bir karakterdi, bir sürü yolsuzluk yapıyordu. sonra düzgün insana çevirdiler, şimdi iyice mallaştırdılar, yetmedi bir de adli tıpçı karıya sardırdılar. bunlar ne ara flörtleşti de parmak dokunuşu ile öpüşe geçtiler, hocam!

.neyse işte chloe bir taraftan lucifer'in kötülük yaptığını fark etti. engel olmaya çalıştı, diğer taraftan lucifer kanadı gitti diye adamı öldürmedi. en büyük kötülük yapan zengin piçi kurtulmuş oldu. böyle de gereksiz bir durum yarattılar.

.amenadiel ve linda meselesi dizinin konusundan daha iyi gidiyor. cennetten gelen savaşçı karı bebeği almak için amenadiel ile savaştı. kaybedince saygı gösterdim, gittim dedi ama pek inanmadık.

.bu süre zarfında maze linda'nın dibinde onu koruyordu. terapist yine terapistliğini yaptı. diğer karı gelip saldıracak, maze kahraman olacak dedik ama olmadı. onun yerine analiz edlidi, ait olmak istiyorsun denildi. neyse ki alınganlık göstermedi.

--- spoiler ---