6 Mayıs 2019

the 100 s06e01:

Sanctum

--- spoiler ---

.pek özlememişiz be. salak saçma dramları zaten bitmeyecek. kaç yüzyıl geçmiş, onlar için kısa olabilir ama uyanıp tartışmak nedir? adam ölümden dönüyor, ayağa kaldırıp gezegeni, uyduyu falan gösteriyor. oradan octavia çıkıp geliyor, tartışıyorlar, dikişleri patlıyor ve nerdeyse ölüyor. tekrar donduruyorlar. bu nedir şimdi?

.hepsinin ağız yüz değişmiş, özellikle raven ne yaptıysa çok kötü olmuş. hepsini solaryumda fazla tutmuşlar gibi. tipler iyice acayip olmuş. sıkıntılıyız bu konuda.

.bunca zaman sonra yaşanabilir gezegen bulunmuş, üzerinde iki yüz senedir insanlar yaşıyormuş. böyle bir yere şaka gibi iniş yapıyorlar. kendilerine güldürdüler. daha solunabilir havasından emin olmadan nasıl iniş yapabilirler?

.hadi diyelim indiler yabancı gezegene, bunlar uzaylı formu, orası komik ama sanki yaz tatil kampına gitmiş gibi gezegen manzaralı deniz nedir abi? biraz abartı olmamış mı? sonra beklendiği üzere işler karışmaya başlıyor. önce böcek saldırısına uğruyorlar.

.sonra böceklerden kaçalım derken, öncekilerin yapısına ulaştıklarında radyasyon kalkanında pilotları kızartma oluyor. böcek kızartsın diye yaptıkları yerde raven'ın son kez seviştiği oğlan ölüp gidiyor.

.sonra yerleşim bölgesine ulaşıyorlar. baya bir sıkıntılı yere gelmişler, bir sürü yerleşim var ama kimse yok. bundan bile şüphe etmeden salak salak geziniyorlar. murphy salağı, ağır salaklığını devam ettiriyor. müzikle gösteri yaparken kız arkadaşı deliriyor. onu öldürmeye çalışıyor.

.esas kötü kim olacak derken, iyisi biz bunları delirtelim demişler. gezegenin sorunları büyükmüş. gezegenler hizalandığında, kırmız güneşin altında insanlar kafayı yiyormuş. zaten mekanların içinde devamlı bir bağlama yerleri vardı. bunları görüp de insan biraz araştırmaz mı? bir hayli saçmaladılar.

.yeni gezegen, uzaylılar, teknoloji falan derken insanların delirmesi ile uğraşacağız, bunların normal halleri deliydi. normalde yer altına kapandılar diye kelimenin tam anlamıyla birbirlerini yemişlerdi ama hala ayak işte. octavia falan hala bunu savunuyor. şaka gibiler.

.yabancı bir gezegene inmeden arştırma yapmaları gerekirdi. iyonozferden bilgi alamıyoruz abi diyerek böyle bir işe kalkışmaları çok saçmaydı, hele hele o kadar kişi aşağı inip mekiklerini korunması bırkmak da ayrı bir salaklıktı. aldılar gittiler aleti, kim bilir ne olacak şimdi.

--- spoiler ---