7 Mayıs 2019

game of thrones s08e04:

The Last of the Starks

--- spoiler ---

.baya baya kötü bölümlerinden biriydi. en kötülerinden bile olabilir. ne kadar saçma sapan iş oldu böyle. ejderhanın tekini şak diye öldürttüler. lan hiç mi istihbarat yok. hiç mi yukardan görünmüyor? iki okla ölecekse bu yavrucaklar, bu vakte nasıl öldüremediler. bu büyük oklardan daha önce de yapmaya çalışmışlardı, şimdi seri üretim olmuş. iyi güzel ama nasıl bu kadar iyi nişan alabiliyorlar, o bile çok saçma. neyse durduk yere öldü gitti. khaleesi önce sinirlendi, sonra kaçmak zorunda kaldı.

.ikinci saçma olay dany'nin durumuydu. resmen ergen moduna döndü, herkesler jon'u seviyor diye bir kıskandı, bir mallaştı. sonra jon'a kimseye söyleme diye yalvardı. iyi güzel mantıklı konuşuyor ama bu mudur yani? bu kadar mıdır mevzu. sonra kızgınlıkla şehri yakıp yıkmaya karar verdi. kapısına kadar dayandılar ama yardımcısı gözleri önünde idam edildi. o karıyı niye idam ettiler onu da anlamak mümkün değil ya olay olsun, hemen saldırsınlar diye böyle bir şey yapmışlar. o görüntü de hiç öyle zincir kıran edası yoktu. karakteri o kadar büyüttüler, şu bölümde resmen kız çocuğu gibi davrandı. mantıksızdı.

.sonracığıma jon kimseye söylememe yeminli şekilde olayları anlattı. arya ve sansa olayı bilinci artık herkes bilmiş oldu. sansa tyrion'a söyledi. o da keltoşa iletti, oradan artık sır olmaktan çıktı. böyle sır mı olur? hadım arkadaş çoktan dany'den vazgeçti. bu mudur yani? tyrion pek vazgeçtmedi ama onun da bir derde dermanı yok.

.kardeşi ile karnındaki çocuk ekseninde bir konuşma yaptı. canını kurtar, çocuğunu kurtar dedi. şehri alacalarına çok eminler ama kış geliyor diye diye, kışı şak diye bitirip, bunlarla uğraşmak da çok malca bir hikaye oldu. ulan insanlığı kurtarmış insanlara karşı düşmanlık biraz saçma değil mi? topyekün savaşmaları gerekiyordu, kadın askerlerini tutarak kumar oynadı, şimdi bunun karşılığı olarak herkesleri öldürebilir. bir sürü planlar içindeler.

.bizim salaklar da bölünüp duruyor. yabani arkadaşlar zaten gitti. orduların yarısını kaybetmişler ki savaş görüntüsüne bakarsan hepsi öldü gittiydi. oda biraz saçma oldu. 

.jamie olayı çok saçmaydı. sarışın dev karının kalbini ağır kırdı. yine cersei için koştu gitti. kötü adam oluşundan dem vurdu. sonracığıma bunların kankası öldürmeye gelip daha büyük bir anlaşma yaptı. bir gün beni öldürmek için para teklif edilirse, iki katını vereceğini söylemiş. ondan hayatı kurtuldu belki ama yine de saçma buldum.

.arya etliye sütlüye karışmamış. hound ile takılmaya devam edecek gibi. en iyi karakterler bunlar ama koskoca savaşı bitiren bir kızcağıza bir madalya falan taksalardı.

.saçma sapan uzatmalı bölümler, bir şey olmayan muhabbetler. jon'un salakç tutumu, o kadar olay yaşadılar, şimdi gelip boğulacakları yer çok saçma olacak. hele sansa yüzünden bir sıkıntı çıkmaya başladı yine. taht oyunlarının iyi karakterler arası sıkıntıya dönmesi de hiç güzel olmayacak. naçizene görüşümdür. haddim olmadan game of thrones beğenmedim yine.

--- spoiler ---