8 Mayıs 2019

lucifer s04e01:

Everything's Okay

--- spoiler ---

.netflix bu tiplere pek yaramamış. hepsi bir acayip, ucube olmuş. yaşlandıklarından basmışlar botoksu tarzında bir gelişme de olabilir. sonracığıma lucifer tiplemesi de insanı yoruyormuş. devamlı konuşuyor da konuşuyor. yine biraz gülümsetti ama orada kaldı.

.ilk piyanolu giriş sahnesi güzeldi, koca bölümde başka güzel pek bir sahne yoktu. lucifer biraz baydı işte. şimdi hikaye kalmayınca da chloe salağını kötü tarafa geçirmiş gibi olmuşlar.

.her bölüm dava çözme olayı zaten çok bayık. bu sefer davadayı şak diye çözdük. geçen sezonu çok hatırlamıyorum ama esas kötü olarak kabil meselesi gayet güzel olmuştu. şimdi esas kötü de olmayacak gibi. kiliseyle falan mı kapışacak mevzu ne olacak?

.chloe bir şey yokmuş gibi geldi. lucifer konu hakkında çok tedirgindi. sonra her şey yolunda muhabbeti yaparken, bir dokundu irkildi. bir terslik olduğunu anladı ama onu piyano başında düzelttiler ama bölüm sonunda karının kiliseye gidip, ikinci aşamaya geçtiğini öğrendik. tüm dünyanın ve lucifer'in iyiliği için diyorlar. paketleyecekler mi elemanı?

.amenadiel cennete gitti geldi ama mekanı evi benimsemiş. bu tip bile burada takılıyorsa lucifer hayli hayli takılır. bu arkadaş kilise ile savaşta olacaksa melek kardeşi ne olacak? chloe niye böyle bir yola başvurdu. biraz salakça olmadı mı bu be?

.dava konusu bal olayı komik bile değildi. tanık korumadaki polis ki kendisi grimm'de de polisti, suçluları kafasına göre cezalandırıyormuş. onu yakaladılar. lucifer yeteneklerini göstermek için kıçını yırttı. karı yanındayken gücünü gösteremediğini unuttu mu peki? niye mermiye kafa attı? daha önce güzel dövüş sahnesi vardı.

.ne bileyim boş yere eli delindi. hadi diyelim karı yanındayken gücünü kullanamıyor. nasıl oluyor da adamı duvara yapıştırdı. niye böyle şeylere dikkat etmiyorlar. zaten şeytan yüzünü buna nasıl gösterdi. orası da anlamsız oldu.

.terapi seansı iyidi. terapist karı ile maze muhabbeti ve amenadiel'in benim için dövüşmeyin muhabbeti de iyidi.

.chloe kızını maze'den uzak tutmaya çalışıyor. onu da maze anladı gibi oldu. zaten bunlardan bir şey kaçmaz. uzun süre chloe bu işi sürdüremez gibi geliyor ama yine de böyle salakça bir giriş yapmışlar.

--- spoiler ---