9 Mayıs 2019

into the badlands s03e16:

Chapter XXXII: Seven Strike as One

--- spoiler ---

.esasında güzel oldu, devamı da güzel olacak gibi ama hacıyı o kadar büyüttüler ki böyle bir yenilgi biraz basit kaçtı. üçü birlikte hacıyı dövebilecekse, o kadar güçlü olmanın anlamı ne?

.hem de öncesinde bir sürü kara gözlüyü yediler bitirdiler. normalde iki tanesi ile şehirler fethediyordu. şakır şakır insan kesiyorlardı. şimdi masumları kesip, ordu ile gelince iki saniyede yenildiler.

.kara nilüfer midir nedir? onların da bir numarasını göremedik, içlerinden güzel dövüşeni falan da yoktu. kalabalık yapsın diye gelmiş. hacı haricindekileri çok çabuk bitirdiler. hacı da sunny'yi öldürdü ama ölürken gücü aktif hale gelmiş, yavaş yavaş ölümden geri getiriyormuş. nasıl bir gücü varsa sunny'ye ölüm töreni yaptıkları sırada şak diye kalkacak sanırım. bunu sonraki sezona bıraktılar. iptal edilirlerse burada kalacak, o da üzücü.

.üstat diğer tarafta değil de arafta mıymış? sunny ile orada konuştu. mevzuyu kısa bir şekilde açıkladı. oğlunun yanında dönmek istediğini söyledi. zaten büyük kötülük geliyor dedi. gidip dünyayı tekrar kurtarman gerekir dedi. insanların içindeki kötülükten falan bahsetti. hacı ile ilgisi yok, zaten kara göz olayını artık bitirmişlerdir, en azından böyle uzatmazlar ama şimdi esas ateşli silahlar sezonuna geçtik gibi oldu.

.meridyen odasını dul, kızı ve aşığı birlikte patlattı. m.k. gelip bunlarla güzel şekilde dövüştü. sahneler çok iyidi. bir tane taşı o esnada kırmaları saçma geldi ama dövüş başlamadan tilda anasının hamile olduğunu öğrendi. dövüşün ilerleyen bölümlerinde anası tam karnından bıçaklanacaktı ki kendini önüne attı, m.k. tilda'yı kesmiş oldu. öncesinde öldürmeyip kafasına patlatmıştı, sonra olaylar gelişti.

.tilda'nın öleyazdığını gören anası da hiddetlendi, öfkelendi, şak diye kara göz oldu. bunun kara gözü özel güçlüymüş. iki saniyede m.k'yi maymuna çevirdi. şak diye de öldürdü. mekanı da patlattılar ve tilda'yı şifacıya götürdüler. o da ölmezse biraz abartı olacak. geçen sezonda da böyle yamulup devam etmişti sanki.

.moon denen tip öcünü alamadı. cadı salağı şak diye kaçtı. öncesinde gördüğünü hacıya anlatmıştı. hacı onu zorla kara gözlü yapcaktı ama o zaman kırmızı gözlü gibi bir şey değil miydi? onunla tartıştı ama ordular gelince tartışma yarım kaldı. gördüğünde hacı onu yıkılmış dünyada öldürüyordu. kehanet de böyle çok çabuk boş çıktı, bari biraz benzetselerdi. öyle gitti bitti işte.

.m.k. salağının arkadaşlarından tipin, patlamış meridyen odasının kalıntılarında ateşli silah bulup ateş etmesi de biraz abartıydı ama sanki oyunda yeni çağa geçmişler gibi böyle devam edecekler. orta çağ dövüşlerinden başka çağa geçiyorlar. tabii motorlu araçlar var ama ateşli silahlar yok, bu nasıl mümkün olabiliyor? bunu da sormak lazım.

--- spoiler ---