10 Mayıs 2019

lucifer s04e02:

Somebody's Been Reading Dante's Inferno

--- spoiler ---

.ikinci bölüm daha iyice oldu. chloe salağının ihaneti fazla uzun sürmedi, tekrar lucifer'e inandı ama bölüm sonunda görüştüğü rahip lucifer'e gelip chloe hakkında bir şey söyledi. yanında zarar görmesi hakkında mı? yoksa sana ihanet etti gibilerinden bir şey mi söyleyecek? iki durumda da şaşırtıcı olabilir. güzel bir yere gelebilir.

.tabii adamlar tamamen fantastik yapmak yerine geyikli, gerçekli bir şeyler yapıyorlar. öyle yapmaya devam ederler diye tahmin ediyorum. chloe ihanetten sonra tekrar şeytanların tarafında olabilir. iblis ve şeytan meselesini bu kadar iyi insanlar olarak anlatıyorlar ama diğer taraftan kötülüğü de bunlara bağlıyorlar. insanlık tarihi açısından çözmeleri gereken bir şey. bunu eleştiri olarak da yapıyor olabilirler.

.aynı şekilde lucifer olayı duyunca tamamen kötü olabilir, bu da mümkün. şimdi chloe yarında zarar görebiliyor ama hala güçlü mü? sanki bunu biraz atlamışlardı ama chloe yeni öğrendi, sonra buna rağmen baltanın önüne mi atladın diyerek tekrardan lucifer'e ilanı aşk etmiş oldu. hem iyi hem kötü işte.

.saçma sapan bölüm konusu da survivor gibi bir programda bir kız öldürüyorlar, onda katil kim oynuyorlar. katil kameraman çıkıyor. şaka gibiler, komikler aslında. hem programı izleyen adli tıpçı kız komik, hem tipler komik, hem de güya bunları eleştirmiş gibi yaptılar.

.ölen kız lezbiyen çıkıyor. nasıl bir şeyse gay çıkmayan yok. kameramanla anlaşma yapmışlar, kız anlaşmayı bozunca da kızı öldürüp, diğer kız üzerine atmış. durum buymuş. kız teslim olduktan sonra esas katil çıkıyor. katil kolay yakalanırsa böyle olur.

.öncesinde bir yeri ateşe verdiydi. içinden lucifer çıktı. yine komik denebilir ama bir şey olmadıydı. chloe de haline üzüldüydü. sen bu elemanın kötülüklerin anası olduğunu düşünüyorsan ne diye üzülüyorsun ki? biraz orada yapamadılar aslında.

.terapistimiz hamileymiş. hasta olmasından iyidi. kendine görev arayan amenadiel de baba olacak. artık görevi bu olacak. komik olabilir. maze bu konuya ne diyecek onu göreceğiz. dizinin bu yan karakterleri aşırı sevimli. diğer saçma sapan polisiye yerine bunların hikayesini koysalar çok daha iyi olur.

--- spoiler ---