28 Mayıs 2019

pine gap s01e01:

Episode #1.1

ne zamandır mini dizi izlemiyordum, can sıkıntısına yeni bir tanesi, avusturalya taraflarından geldi. mekan güzel ama devamlı kapalı mekanlarda geçecek gibi görünüyor. amerikanın yönettiği gizli bir tesis varmış. iletişimi izleyen, gizli bir üs. onun içinde geçen alavere dalavere olaylarına girecekler gibi. casusluk dizisi, amerika ve çin eksenli olabilir. bir sürü ülke de dahil. amerika ve avusturalya dostlar ama birbirlerine pek de güvenmiyorlar gibi, devamlı bunu tekrar ediyorlar. yönetici pozisyonundaki zencinin olayları ile başlıyoruz. ilk bölüm sonuna doğru güzel bir gizem geliyor ama bakalım altı bölüme toparlayabilecekler mi? görüntüler hoş, mekanlar hoş, tiplerin çoğu zaten yeni yüz, fena durmamışlar. öyle araya işte farklı bir soluk misali, gelsin dedik.

--- spoiler ---

.zenciler amerikalı şeklinde bir algı oldu. tesisin kaç tane yöneticisi var? her ülkeden bir yönetici gibi mi? operasyonları yöneten tip amerika'dan avusturalya'ya geçmiş gibi. bölüm başlıyor. nerden geldiklerini anlamadıkları bir füze uçağın tekini indiriyor. yok efendim başkana şu kadar yakınmış makınmış gibi. dünyanın jandarması, kendinden habersiz, daha önceden hiçbir bilgisi olmadan nasıl füze atıldığına dair kafayı yiyor. istihbarat servisinin güvenliğini sorgulamaya başlıyor olaylar bunlar.

.esas oğladan genç bir zenci, kariyerini pek buralarda istememiş ama zorlanmış gibi. bölüm sonunda rütbesi düşürülüyor ama hala görevine sadık gibi. yöneticilikten tekrar eleman statüsüne geçiyor.

.sakallı tip, bilgisayar kurdu bir arkadaş. hafif paranoyak, klimanın derecesinin takılmasından tesisin içine sızmış bir virüsü tespit ediyor. üstelik internetleri falan da yok, demekki içerden biri köstebek imiş. onu arayacağız heyecan ile... 

.esas kadın biraz hırslı, doğruluk peşinde gibi ama füze teyit edildiği halde operasyona karşı çıktı. başka bir durum da çıkabilir. adamlar şak diye drone ile insan avlıyor. ekran başından bir sürü insan öldürebiliyorlar. 

.yönetici tiplerin ikisi de uyuz. basketbol maçı falan da biraz gereksizdi ama koyalım demişler. bir de tesisin bulunduğu yeri ve kendisini protesto eden bir kız vardı. o da basketbol maçındaydı, herkes herkesi tanıyor gibi.

.zaten tesis içinde, otobüsle gidiş gelişler, yemeler içmeler hep beraber. fazla gizli, güvenlikli olunca böyle olmak zorunda oluyordur. adamlar çıktıkları insanın geçmişini bile araştırıyormuş. esas karı, doktorun teki ile çıkıp bu muhabbeti çevirdi. konusu nereye gidecek bilemiyorum ama kısmet artık.

--- spoiler ---