27 Mayıs 2019

neoui moksoriga deulryeo s01e08:

For Whom Is This Life?

--- spoiler ---

.ağır saçmaladılar. ulan mallar, neden bu adam savundu bu katili? bir sürü gerekçe ürettiler, en mantıklısı elemanın inanmasının karının inanmasına yol açacağı fikriydi ama katil suha'nın akıl okuyabildiğini biliyor. suçlu olduğunu bildiklerini, her türlü biliyor. o halde ne diye bu adamı heder ettiler?

.elimizde bu avukatlar var, ondan böyle yapalım dediler herhalde, hem de en başında aksini talep etmelerine rağmen, diğer tüm avukatlar reddetmiş ama bizim mal adam reddedemiyor. bir mantığı yok bunun. sanık istediği için böyle diyorlar ama avukat istemeyince zorla vekillik mi olur lan? nasıl bir hukuk sistemiymiş bu?

.şak diye annesini öldürdüler, güzel bir kaçış planı yapmış. kalp ritm bozukluğu varmış da bayılmış da kafayı çarpmış da kızartma aleti yangın çıkarmış da falan filan gibi. iyi güzel kardeşim de karşıdaki kamerayı bozan arkadaş bu, neden bunu hiç gündeme getirmediler. arada konuşmada gitti. mahkemede söylenmedi bile. hiç mi delil sayılmıyor? nasıl bir kafaymış anlamadım doğrusu.

.suha salağı da bunu adamla yakınlaştırıp, evi düzenleyip, vedasını ederekten adamı öldürmeye geçecek. karıyı da öptü. adam standart sarıp öpüyor galiba, tüm dizilerde aynı şekilde yapıyorlar. komik lan. niye böyle yapıyorlar ki acaba? hem ne gerek vardı ki? bir de liseli kendisi. o da çok ayıp yani.

.sonuç olarak anasını çok çabuk öldürdüler, mahkemesi çok çabuk bitti. iki güne duruşmaya çıkıp, hüküm verildi. hadi verildi diyelim temyizi yok mu arkadaş? nasıl hemen salıyorsunuz? kaçma şüphesi falan da mı yok? hukuk katliamı yapmış mallar.

.tabii güya iyiler, yalancı şahit buluyor, adam yalancı şahitlik bile yapamıyor. iki saniyede ifadesini değiştiriyor. avukatı çok zehirmiş, hemen açığını yakalıyor. açığı da madem zeki biri neden planından bahsetti şeklinde, ulan zaten yalancı şahitlik yazdığınız dialog salakça, neden bahsetti dedirtiyor? başka şekilde yaptırabilirlerdi. çok anlamsız geldi bana.

.hele hele cinayet silahını bulabilirlerdi. hiç mi kan izi kalmamış? dükkanın arka taraflarında kan doluydu. olay yeri incelemeleri falan hak getire. avukat dükkana gelip yanan yerlere bakıp bir kanaat sahibi oluyor. çok malcaydı. göstermelik bile olsa delil incelemeye dair bir şeyler yapmaları gerekirdi. bu kadar cinayet şüphesi var ama yaptıkları bir şey değil. bu kadar iyi giden diziye, dram katalım diye böyle bir saçmalık eklemişler, hiç hoş olmamış.

--- spoiler ---