27 Mayıs 2019

neoui moksoriga deulryeo s01e07:

Why Is a Sad Premonition Never Wrong?

--- spoiler ---

.pek güzel bölüm ama bir kaç hata var, hemen söylemem gerek. bir kere kadın bir adam alıyor işe ve sabıkalı olup olmadığına bakmıyor bile. bu biraz saçmaydı. döndü dolaştı geldi, başını belaya soktu. ayrıca kabusunda adamın tipini de görmüştü. nasıl hayra yordu bunu? adamı nasıl gördü ayrı bir konu ama bir tedbir medbir alabilirdi.

.suha adamın telefonunu bulmak için saçma sapan bir sms meselesine girişilmesinden fazlasını yapması gerekirdi. annesinin de tehlikede olabileceğini bilmeleri gerekirdi. en azından adamdan haber etmeleri gerekirdi, tedbirli olmaları lazımdı.

.anne karakterini bu kadar çabuk öldürmelerini beklemiyordum. son telefon ölüm telefonu gibi ama belki hastanelik de etmiş olabilir. öldürmezse yakalanır, öldürürse yine işin ucunda kendisi olacak. intikamını almış olacak mı peki? mevzu ne olacak?

.sonuçta böyle bir tehdit varken, adamın nerde olduğunu bilmezken romantik hikayeyi fazla abarttılar. liseli oğlanın da kapasitesi var elbette ama olmadı işte. ha izlemesi keyifliydi ama yine de ölmese iyidi. son konuşmayı yapmak için bile öldürmüş olabilirler.

.bölüm konusu olarak gazete toplayan bir amcamızın bedava gazete çalmasından duyar kastılar. vicdanları kanattılar. ulan hepiniz zenginsiniz yardım edin madem? yok öyle, kamu avukatlarına laf etmiş de... iyi avukatlık yapıp ona göstermeliymiş. özür diletmeliymiş. şaka gibi yani.

.ilk davayı kadın aldı, adam ağır işitiyor diye bağır çağır komik oldu. adamla kavga edince davayı elemana verdiler. o da canını dişine taktı ama pek bir şey beceremedi. sonra davayı karı çözdü. tabii suha'nın yardımı ile... akrabasına gidip bir nevi tehdit ile uzlaşmaya vardılar. böylece abimiz hapse düşmedi. düşse daha mı iyidi? karnı doyardı?

.şimdi suha'nın aldığı ekmekleri falan yedi. adam aç, devamlı böyle açlık çekmişse üzücü ama bunu artık gazete okunmuyordan, gelir adaletsizliğine oradan kimin ne kadar suç alacağına dair bir sosyal, hukuksal mesele haline getirip bizlere sunmaları, pek samimi değildi.

.koreli kardeşlere artık ne kadar samimi bulursak. esas oğlan ile esas adam sürtüşmesi devam etti. esas adam atılgan çıktı, giysiyi değiştirip lensi taktı. kıza da çıkma teklif etti. şimdi annesinin durumuna mevzular iyice karışacak ama romantikliğine de yeter yani.

.suha salağı da kendisini atılan çöplere siper edeceğine anasını korusaydı olabilirdi. aklına geldi güya ama aldığı önlem çok saçmaydı.

--- spoiler ---