29 Mayıs 2019

neoui moksoriga deulryeo s01e09:

If Even You Leave in Difficult Days

--- spoiler ---

.güzelim diziyi mahvettiler. şaşırtalım mı dediler, ne ettiler böyle anlamıyorum. niye hikayeyi bu tarafa çektiler? suha adamı öldürmeye çalıştı. aşırı saçma işler oldu. sonunda suha değilmiş gibi davranmaya başladı ve bölüm orada bitti. yalan mı söylüyor? yoksa kafasını bir yere mi çarptı? iki ihtimal de kötü ulan.

.öncesinde adamı öldürme olayı da çok saçmaydı. karı araya atlıyor ve bıçaklanıyor. ulan sen geldiysen bağırsana dur diye. ikinci sefer dur diye bağırdı, durdu. aynı şekilde bıçağı yemeden durabilirdi. elemanı öldürmesi iyi olmayacaktı ama başka çaresi yoktu.

.üstelik şimdi adamın sadece elini buldukları halde, suha onu öldürmüş gibi davranıyorlar. adamın gerisi nerde arkadaş? bir cinayet işlendiği söyleniyor, cinayet aletini aramıyorlar. bir ölü var deniyor, vücut yok. bıçaktan ve telefondan suha'nın parmak izleri yüzünden onu suçluyorlar. eleman da taşrada bir çiftliğe geçmiş, tavuk bakıyormuş. pat diye yakalanıyor, sonra da mevzuyu öğreniyoruz. aşırı saçma oldu.

.suha herkesle vedalaşıyor. çantada bıçak var gibi geliyor. onu seven liseli arkadaşı çantayı da yokluyor, hepsi ne olacağını nasıl bilemedi. hadi bilemedi diyelim, bizim süper zeki suha telefondan yer bulma programını nasıl kapatamadı?

.her şeyi yaptı, bir sürü ayarlama yaptı. hatta polisler karıya yakın olsun diye evine böcek ilaçlama bombası bile attı ama programı kapatmayı unuttu. bu tipler de koştu geldi, tam bıçaklanma anında araya girdi. yapa yapa bunu mu yaptınız ulan? diziyi o kadar getir sen ama sonra böyle yap.

.zaten hukuk garabetleri, şakaları ayrı bir saçmalık. bir de bunu yapıyorlar. savcı kızın eski hakim babasından emir alması komik. o kızın da hapisteki adamla bağlantısı çıkacak gibi. kurt avukat mevzuyu iletti. hakimde hata var gibi bir ima çıktı orada. yalancı şahitlik meselesini de sordu. saçmaydı işte.

.karı hastanede başlattılar, sonra mevzuları açıkladılar. bir sene sonrasına gitmişiz. karı yine dandik avukat olmuş. erkek avukat, avukatlığı bırakmış, nerde takıldığını bilmiyorum. suha tavuklara bakıyor. böyle saçma sapan bir yere geldiler. katil nerde? giderken avukat salağı da katil olduğunu anladı, arkadaş nasıl bir mallık bu ben anlamadım.

.zaten karar kesinleşmeden hapisten çıkarmaları da saçma geldi. detaylarını bilmiyorum ama adam pat diye çıktı. hapisten çıkarken siyah şapkası ile suha geldiydi. orada bıçaklar zannettim ama kuytulara geçtiler. adam akıl okuması ve üstün dövüş tekniklerine karşılık lambaları kapatmayı bulmuş. bir de gözlerini karanlığa alıştırmış. böyle dövüşeceklerdi. şaka lan bu.

--- spoiler ---