30 Mayıs 2019

neoui moksoriga deulryeo s01e10:

Why Am I Lost Searching for Painful Memories?

--- spoiler ---

.bu dizinin hukuk danışmanı kim abi? nasıl bir şey yaptınız böyle. izlerken sinir krizi geçirir insan. ulan mallar, ortada ceset yok adamı cinayetten suçluyorlar. kabul edip etmemesi üzerine geyikler döndürüyorlar. bölümün sonuna kadar da böyle gidiyor.

.sonunda akıllarına geliyor. mağdur da şüpheli olabilir ulan diyorlar. bunu da şaşırtmaca olarak kaktırmak için böyle yapıyorlar. ayıp ediyorlar. hiç manası yok boşa bölüm gidiyor. 

.bu mal elemanla balıkçıların orada tekrar hesaplaşmış ama öldürememiş. sonra kafasına patlatmış, hafızası gitmiş. adam elini kesmiş, ölü taklidi yapmış. katil olarak yargılanmasını bile sağlamış. hatta hapse bile düşebilir. karıdan anasını öldürerek intikam aldı. bundan da 25 yıl yatarak intikam alabilir. böyle bir geyik ama çok uzaktan böyle olduğu belli, şaşırtmacası yok. mallıkta önde gidiyorlar.

.yok efendim hafızasını kaybetmiş de şudur budur. zaten böyle bir sanık geliyorsa önce akıl sağlığı için bir rapor alınmaz mı? bir beyin mr falan çekilmez mi? içerde ne oluyor? kafasına ne olmuş? neden hafızasını kaybetmiş. şaka mısınız lan?

.eleman çıktıktan sonra karı avukatı olarak olaylara dahil oluyor. tv'de bunu gören diğer mal avukat da koşuyor yardıma geliyor. bir sene sonra sanki hiç zaman geçmemiş gibi avukatçılık oynamaya devam ediyorlar.

.yaşlı avukat da önceki kaybettiği davayı getiriyor koyuyor. adam çok sarhoşmuş, karısını öldürdüğünü itiraf ettirmişler. böyle bir şey yüzünden 25 yıl falan yatmaz kimse hocam. sarhoşluk da ceza ehliyetini azaltabilir. duruma göre bakılması gerekiyor. üstelik dolaylı kanıtlardan yapmışlar da kızı kayıpmış da şudur budur. bunu savcıya bağlayacaklar, hakim kötü çıkacak ama kim bilir ne zaman.

.her davanın hakimi savcısı aynı, tüm adliye bunlardan ibaret gibi. böyle salak salak takılıyorlar tamam komiklik dizisi de bu kadar malca hata yapılmaz ki? insan üzülüyor.

.bir de kötü arkadaş geldi buna günlüğünü okuyor. biraz biraz hatırlamaya başladı ama kimse bunun hafızasından da bahsetmiyor. bir de zaten kafayı çarparak akıl okumaya geçtiydi, tekrar kafaya darbe alıp bunu kaybettiyse, vay dizinin haline. tek güzel kısmı buydu, onu da kaybettik.

--- spoiler ---