23 Mayıs 2019

neoui moksoriga deulryeo s01e04:

Him in My Vague Memory

--- spoiler ---

.toparlardılar hemen. güldürgeçleri yine hoştu. mahkeme meseleleri bu bölüm olmadı. davalara giriş yaptılar. ilginç bir soygun olayı bulalım demişler. ikiz kardeşler soygun yapıyor, biri cinayet işliyor ama ikisi de kendi üzerine almaya çalışıyor. öyle özgeci insanlar bunlar. ulan madem iyi insandı o kadar, niye soyguna katıldı?

.sağır dolandırıcı karının savunması da çok saçmaydı. yine beceriksizlik yapıyor diye gülüyorduk, sonra savunma yapıp mahkemeden sepmati topladı, cezasını da azalttı herhalde. sanki mazereti var. sanki bu arkadaşlara gelen her suçlu böyle olacak.

.savcı gelip niye davasını izliyor. sonraki davada elemandan korkuyormuş da önemli bir avukatmış falan filan diyor. o da göstermelikti. bunların arasındaki hikaye bitmeyecek. kadının gözü nasıl düzeldi? babası neden bu kadar kötü davranıyor. annesi niye bizim kız olmadığı anlaşılacak falan dedi? buralardan şaşırtmaca yapabilirler.

.esas olay bizim katilin muhabbetiydi. düşünce okuma meselesi ve adı dahil her şeyini hatırladı. suha oğlanı biraz hızlı şekilde adamın dibine gitti. düşmanı yakın tut misali, gönüllü olarak çalıştığı mekana gitti. tanıştılar ettiler, ağzını aradı. hatırlamadığını görünce bir şey demedi. sonra bir olay çıktı. adam şak diye ben okuluna giderim dedi ki normalde böyle bir şey olmaz. gerçek adını öğrensin de hatırlasın falan diye yaptılar muhtemelen.

.hatırladı da, telefonunu aldı. sonra elemanı bir lokantaya çağırdı. orada zihnini okutarak çıldırmasına sebep oldu. güzelce dayak yedi ama suha da gözaltına alındı. adam gönüllü işlerde çalışıyor, iyi insan gibi görünüyor ama intikamı devam ediyor. hatta hepsini intikamı için yapıyor. çılgın bir şeyler gelebilir.

.salak avukat karısı sonunda fark etti. adamın hapisten çıktığını yaşlı avukattan öğrendi. mesajları birleştirebildi. korkutan altına etti, suha'yı da kovdu ama akşamında veledi de hatırladı. bir taraftan bunların arasında romantizm var gibi, diğer taraftan yok gibi. kadın dağınık diye elamanın kafayı yemesi komikti. ilk aşkı olarak anlatıyorlar ama şu an güncel hayatta biri lisede, diğeri avukat. ne lan bu?

.neyse ki suha uzun boynu, güçlü kuvvetli olmuş. onu koruyacak hayırlısıyla. devamlı bir geçmişe dönüş yapıyorlar. kolaya kaçıyorlar o pek olmuyor. şu avukat kızın anasının başına bir şey gelmesin, başka da bir şey istemiyoruz. böyle bir şey yaparlarsa üzerler.

.salak karı da aklını başına alsın, alkolü fazla kaçırmasın. doğulu arkadaşlarda ebiştirme olayı çok yaygın sanırım. önce avukat arkadaşı, sonra suha karıyı sırtında taşıdı, komikti. düşünceleri okurken zamanın durması tarzı efektler de çok yetersiz olmuş. onu da ekleyeyim.

--- spoiler ---