22 Mayıs 2019

neoui moksoriga deulryeo s01e03:

I'll Be There

--- spoiler ---

.komiklik yapacağız diye biraz sıçtılar. mahkeme sahneleri komik değil artık, utandırıcı oluyor. lan hakim avukatları dinlerken hiç başını sallar mı? reyini belli eder mi? temel hakimlik niteliklerinden yoksun bunlar.

.üstelik savcı reşit olmayan çocuğun yemininin geçerli olamayacağını nasıl bilmez, hadi o bilemedi diyelim hakim nasıl fark etmez. en son tecrübeli avukat sms atıyor, şu maddeye bak diye. hepsi gram hukuk bilmiyor, bir tek dişsiz abi biliyor. komik mi şimdi bu?

.keşke böyle şeyler yapmasalarmış, zaten yeterince gergindi. yok efendim yalancı şahitlikten hapis yersin, önceki ifadeni değiştirme diyor, diğeri de senin şahitliğin zaten kabul değil diyor. ulan madem öyle o şahitliğe göre nasıl hapse atacaktınız? yemin geçerli olmayacak demek bu anlama da gelmez mi? biraz saçmaladılar.

.bölüm sonuna heyecanı basalım demiş. baştan beri gelen sms için tutup gecenin bir yarısı aramaya karar veriyor. telefon evinde çalıyor. bunu iyi yapmışlar. birden korku filmine döndü. evde yabancı bir telefon çalıyor. odada biri var.

.koruyucu suha oğlanı da bunu fark ediyor. koşuyor gelmeye çalışıyor ama öncesinde artistlik yaptığı veletler yolunu kesip kavga ediyor. iki saniye bir durum var dese, belki inanacaklar, bir kısmı zaten sınıf arkadaşları. hepsini dövüp avukat karının yanına gitmeye çalışıyor ama iş işten geçebilir. sonraki bölüm göreceğiz bunu.

.anne karakteri hala en iyi karakter, gerektiğinde ayar verip, gerektiğinde kızı ile gurur duymasını biliyor. iş arkadaşlarıyla falan tanıştı. komple komikti buralar. tabii yine pek gerçekçi olmamış ama yeterliydi.

.bir de abartmanın, komedinin o kadar bokunu çıkardılar ki, liseli kılığına girip okulda delil aradılar. meğer kız sigara içiyormuş. bunu saklamak için pencereden sarkarken düşmüş. mevzu buymuş. olaya gel.

.bunu bulmaları ile ama okul üniformalarında bu iki avukatın takılması başkası adına utandıran görüntülerdi. tamam ciddi dizi olarak beklemiyordum ama biraz utandırdılar işte.

.esas oğlan suha'nınt tepkileri hem komik, hem iyi geliyor. bu salağın oynadığı rol buymuş galiba. avukat karıyla tartışması, yanlış anlaşılması, otobüs halleri ve evine bırakması falan komik. sen liselisin, ben avukatım diyor. bir de geyiğe bağlıyorlar. telefon farklı çıkınca kimsenin kafasında dank etmiyor. mesaj da orada olacağım! bakalım neresinde olacak.

--- spoiler ---